Entrecote Met Bearnaisesaus En Zoete Aardappelfriet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Entrecote met bearnaisesaus en zoete aardappelfriet

Bearnaisesaus, vernoemd naar Béarn, een streek in het zuiden van Frankrijk, is een echte klassieker. De romige saus met een anijsachtige smaak gaat perfect samen met een stukje vlees zoals entrecote. De saus zelf maken kost tijd, maar is absoluut de moeite waard!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept entrecote met bearnaisesaus en zoete aardappelfriet

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de zoete aardappelfriet 20 min. in het midden van de oven.
2
Kneus de peperkorrels grof. Breng de peperkorrels, sjalot, de helft van de dragon, witte wijn, appelazijn en een snufje zout aan de kook in een steelpannetje. Laat op laag vuur in circa 5 min. met een kwart inkoken. Giet door een zeef en laat afkoelen.
3
Smelt op laag vuur boter in een steelpan, maar laat niet koken. Draai het vuur uit als de boter begint te scheiden: er ontstaat een helder deel en een troebel deel. Schenk (zonder te roeren) het heldere deel, ofwel de geklaarde boter, in een kommetje. Schenk het troebele deel niet mee.
4
Breng een laagje water aan de kook in een pan waar een vuurvaste kom op past. Klop de eidooiers in de kom los met het water. Voeg het witte wijnmengsel toe en zet de vuurvaste kom op de pan met kokend water. Zorg dat het water de kom niet raakt. Klop met een garde in circa 5 min. tot een dikke saus. Haal van het vuur en klop druppelsgewijs de geklaarde boter door de saus. Voeg het citroensap en de overige dragon toe.
5
Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper. Smelt bakboter in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de rozemarijn toe. Bak de entrecotes 2 min. per kant. Laat 5 min. rusten in aluminiumfolie.
6
Serveer de entrecotes met zoete aardappelfriet en bearnaisesaus.

Meer inspiratie voor recepten met zoete aardappel? Bekijk onze pagina van zoete aardappel recepten en vindt eindeloze inspiratie.

Welke wijn past bij entrecote?

Entrocote heeft een smaak van geroosterd en gebakken vlees. De wijn die hier goed bij past is een krachtige rode wijn met een stevige structuur. Met een Cabarnet Sauvignon of Tempranillo zit je altijd goed.

Hoe lang moet je entrecote bakken?

Hoe lang je entrecote moet bakken is afhankelijk van hoe je hem gebakken wilt hebben. Zodra je hem rood wilt, bak hem dan 1-2 minuten. Voor medium bak je hem 2-3 minuten en voor doorbakken moet de entrecote 4-5 minuten gebakken worden. Draai het stuk vlees halverwege om.

Welke groenten en saus zijn lekker bij entrecote?

Maak de entrecote compleet met een lekker sausje en groenten! Daarnaast zijn bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes ook erg lekker bij entrecote. Met de saus kan je echt alle kanten op gaan. Denk aan een lekkere rode wijnsaus, pepersaus, bearnaisesaus of een salsa verde. Wat betreft de groenten kun je best wel veel kanten op. Een salade is er erg lekker bij of juist lekkere knapperige groenten, zoals sperziebonen of doperwten. Ook gegrilde of geroosterde groente zijn goed te combineren bij entrecote.

Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Bij een goed stuk vlees als entrecote hoort een goede rode wijn. Serveer daarom bij dit gerecht deze soepele Merlot van La Famille Meiland. Proost mee met de familie en geniet van een heerlijk Merlot. Om je vingers bij af te likken!

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via