Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Esfenaj

Esfenaj

Esfenaj is een hummus met groene kruiden en is van oorsprong een Perzisch recept. Tegenwoordig zijn er veel variaties op deze spread. Onze bereiding is een frisse variant op de klassieke hummus in combinatie met babyspinazie, verschillende verse kruiden en amandelen. Dit recept is goed voor ca. 300 gr esfenaj.

NiveauGemiddeld

Voorziet in1 Portie
Voorbereiding15 minuten

Ingrediënten esfenaj
 40 gr witte amandelen
 200 gr hummus naturel
 4 takjes verse dille
 4 takjes dragon
 4 takjes peterselie
 2 takjes munt
 2 handjes babyspinazie
 1 el citroensap
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Bereidingswijze esfenaj
1

Rooster de amandelen in een droge pan totdat ze lichtbruin kleuren. Houd een handje apart ter decoratie en hak deze fijn. Mix de rest in een blender fijn tot amandelmeel.

2

Voeg daarna de hummus, verse kruiden, babyspinazie en het citroensap toe. Mix dit tot één geheel.

3

Garneer de esfenaj met de overgebleven amandelen en wat blaadjes van de verse kruiden. Serveer de hummus met naanbrood, grissini stokjes of platbrood.

Ingrediënten

Ingrediënten esfenaj
 40 gr witte amandelen
 200 gr hummus naturel
 4 takjes verse dille
 4 takjes dragon
 4 takjes peterselie
 2 takjes munt
 2 handjes babyspinazie
 1 el citroensap
Extra keukenbenodigdheden
 Blender

Instructies

Bereidingswijze esfenaj
1

Rooster de amandelen in een droge pan totdat ze lichtbruin kleuren. Houd een handje apart ter decoratie en hak deze fijn. Mix de rest in een blender fijn tot amandelmeel.

2

Voeg daarna de hummus, verse kruiden, babyspinazie en het citroensap toe. Mix dit tot één geheel.

3

Garneer de esfenaj met de overgebleven amandelen en wat blaadjes van de verse kruiden. Serveer de hummus met naanbrood, grissini stokjes of platbrood.

Esfenaj

Bekijk ook onze gele curry hummus en rode bieten hummus!

Drie soorten hummus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.