Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Eton Mess in een glas

Snel een zoet en lekker dessert op tafel zetten met meringue en vers fruit? Probeer dit recept eens! Mocht je meer tijd hebben en de meringue zelf willen maken, probeer dan de Eton Mess krans. Voor welke ga jij?

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 1 kant-en-klaar meringue met frambozensmaak
 100 gr aardbeien
 150 gr frambozen
 1 el gembersiroop
 170 gr Hero Aardbeienjam
 15 gr verse basilicum
 200 ml verse slagroom

Bereidingswijze
1

Breek de meringue in kleine stukjes in een kom en snijd de aardbeien door de helft.

2

Meng 50 gr frambozen, gembersiroop, aardbeienjam en de helft van de basilicum in een hakmolen of in een hoge beker met een staafmixer tot een saus.

3

Klop de slagroom op. Voeg de stukjes meringue en 2 el saus toe aan de slagroom en roer het geheel door.

4

Schep 2 el van het slagroom/meringuemengsel in een glas gevolgd door 1 el saus. Bedek vervolgens de saus met stukjes aardbei en framboos.

5

Herhaal dit proces nogmaals en decoreer het geheel met basilicumblaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 kant-en-klaar meringue met frambozensmaak
 100 gr aardbeien
 150 gr frambozen
 1 el gembersiroop
 170 gr Hero Aardbeienjam
 15 gr verse basilicum
 200 ml verse slagroom

Instructies

Bereidingswijze
1

Breek de meringue in kleine stukjes in een kom en snijd de aardbeien door de helft.

2

Meng 50 gr frambozen, gembersiroop, aardbeienjam en de helft van de basilicum in een hakmolen of in een hoge beker met een staafmixer tot een saus.

3

Klop de slagroom op. Voeg de stukjes meringue en 2 el saus toe aan de slagroom en roer het geheel door.

4

Schep 2 el van het slagroom/meringuemengsel in een glas gevolgd door 1 el saus. Bedek vervolgens de saus met stukjes aardbei en framboos.

5

Herhaal dit proces nogmaals en decoreer het geheel met basilicumblaadjes.

Eton Mess in een glas

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.