Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Eton Mess krans

Wil jij de show stelen met een spectaculair dessert? Maak dan deze krans. Het is een plaatje op tafel en je kunt alles al een dag van te voren voorbereiden. Heb je minder tijd om te koken? Ga dan voor de gemakkelijkere versie: Eton Mess in een glas.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd2 uren 45 minutenTotale Tijd3 uren 15 minuten

Ingrediënten
 1 citroen
 6 eieren (alleen het eiwit)
 1 snufje zout
 150 gr kristalsuiker
 150 gr poedersuiker
 1 snuifje maïzena
 170 gr Hero Aardbeienjam
 15 gr basilicum
 1 el gembersiroop
 150 gr frambozen
 500 ml slagroom
 100 gr aardbeien
Keukenbenodigdheden
 Handmixer of keukenmachine

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 90˚C. Maak een mengkom vetvrij met het sap van een halve citroen.

2

Klop de eiwitten met een snuf zout tot lichte pieken. Schep tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker, poedersuiker en maïzena bij de eiwitten tot de meringue stevig is en glanst.

3

Schep met behulp van twee grote lepels een krans op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de meringue 3 uur drogen in de oven op 90˚C. Laat de krans daarna afkoelen in de oven.

4

Mix in een keukenmachine de aardbeienjam, de helft van de basilicum, gembersiroop, 50 gr frambozen en sap van een halve citroen tot een gladde saus.

5

Klop de slagroom lobbig en schep er de helft van de aardbeiensaus doorheen. Verdeel de room over de krans en decoreer met de rest van de aardbeiensaus

6

Garneer de krans met de rest van de frambozen, aardbeien en de basilicumblaadjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 citroen
 6 eieren (alleen het eiwit)
 1 snufje zout
 150 gr kristalsuiker
 150 gr poedersuiker
 1 snuifje maïzena
 170 gr Hero Aardbeienjam
 15 gr basilicum
 1 el gembersiroop
 150 gr frambozen
 500 ml slagroom
 100 gr aardbeien
Keukenbenodigdheden
 Handmixer of keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 90˚C. Maak een mengkom vetvrij met het sap van een halve citroen.

2

Klop de eiwitten met een snuf zout tot lichte pieken. Schep tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker, poedersuiker en maïzena bij de eiwitten tot de meringue stevig is en glanst.

3

Schep met behulp van twee grote lepels een krans op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de meringue 3 uur drogen in de oven op 90˚C. Laat de krans daarna afkoelen in de oven.

4

Mix in een keukenmachine de aardbeienjam, de helft van de basilicum, gembersiroop, 50 gr frambozen en sap van een halve citroen tot een gladde saus.

5

Klop de slagroom lobbig en schep er de helft van de aardbeiensaus doorheen. Verdeel de room over de krans en decoreer met de rest van de aardbeiensaus

6

Garneer de krans met de rest van de frambozen, aardbeien en de basilicumblaadjes.

Eton Mess krans

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.