Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Familie Leichtmann – Pizza met witte asperges op Libanees platbrood

Familie Leichtmann - Pizza met witte asperges op Libanees platbrood

De vele culturen die ons land rijk is, hebben heerlijke familierecepten en bijzondere verhalen. MAGGI is op zoek naar deze recepten en mooie verhalen. Deze recepten van de familie Leichtmann zijn ontstaan doordat Elly iets zocht wat haar man, die een slokdarmaandoening heeft, makkelijk tot zich kan nemen. Toen hij op een gegeven moment geen pizza meer kon eten, bleek het vervangen van de pizzabodem met flatbread dé oplossing te zijn. En het is nog ontzettend lekker ook: een echt geluksmomentje! Ga jij dit recept ook proberen?

Deze snelle pizza’s zet je in een handomdraai op tafel. Het Libanees platbrood zorgt voor een makkelijk en smaakvol alternatief voor de bodem, belegd met witte asperges, Prosciutto en eieren. Heerlijk als avondeten, maar zeker ook uitermate geschikt voor als borrelhapje.

Probeer ook de variant op dit recept met groene asperges. Bekijk het recept hieronder.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 16 witte asperges
 4 rode uien
 360 gr Prosciutto
 Verse bieslook
 6 eieren
 2 blikken pizzasaus
 8 Libanese platbroden
 160 gr geraspte jonge kaas
 2 zakjes MAGGI Saus voor Asperges
 Klontje boter

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Schil de asperges en snijd 2 tot 5 cm van de onderkant. Snijd ze over de lengte door indien ze erg dik zijn. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm en kook beetgaar.

3

Snijd de rode ui in halve ringen en de bieslook fijn. Scheur de Prosciutto in stukken. Kook ondertussen de eieren hard. Snijd of verkruimel de eieren tot kleine stukjes.

4

Smeer elk Libanees platbrood in met 3 el pizzasaus. Bestrooi de bodems met kaas en beleg het met ui, stukjes asperges en Prosciutto.

5

Bak elke pizza 4,5 min. in het midden van de oven. Bereid ondertussen de Maggi aspergesaus met een klontje boter, zoals aangegeven op de verpakking.

6

Top de pizza vlak voor het serveren af met de warme aspergesaus, het verkruimelde ei en de bieslook.

Ingrediënten

Ingrediënten
 16 witte asperges
 4 rode uien
 360 gr Prosciutto
 Verse bieslook
 6 eieren
 2 blikken pizzasaus
 8 Libanese platbroden
 160 gr geraspte jonge kaas
 2 zakjes MAGGI Saus voor Asperges
 Klontje boter

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Schil de asperges en snijd 2 tot 5 cm van de onderkant. Snijd ze over de lengte door indien ze erg dik zijn. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm en kook beetgaar.

3

Snijd de rode ui in halve ringen en de bieslook fijn. Scheur de Prosciutto in stukken. Kook ondertussen de eieren hard. Snijd of verkruimel de eieren tot kleine stukjes.

4

Smeer elk Libanees platbrood in met 3 el pizzasaus. Bestrooi de bodems met kaas en beleg het met ui, stukjes asperges en Prosciutto.

5

Bak elke pizza 4,5 min. in het midden van de oven. Bereid ondertussen de Maggi aspergesaus met een klontje boter, zoals aangegeven op de verpakking.

6

Top de pizza vlak voor het serveren af met de warme aspergesaus, het verkruimelde ei en de bieslook.

Familie Leichtmann – Pizza met witte asperges op Libanees platbrood

Familie Leichtmann – Pizza met groene asperges op Libanees platbrood

Zo makkelijk was pizza maken nog nooit! Libanees platbrood is ideaal als vervanger voor de klassieke pizzabodem. Belegd met groene asperges, ei en kappertjes op een laagje Hollandaisesaus zet je een verrassende pizza op tafel. Ook ideaal als borrelhapje.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 8 eieren
 16 groene asperges
 4 rode uien
 400 gr verse spinazie
 2 pakjes MAGGI Hollandaisesaus
 5 el crème fraîche
 400 gr verse zalm
 8 Libanese platbroden
 8 el kappertjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Kook de eieren 8 à 10 minuten totdat ze hardgekookt zijn en zet apart.

3

Snijd de asperges in stukken en wok ze beetgaar in een beetje olijfolie. Snijd de rode uien in halve ringen en wok deze mee. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en wok kort mee.

4

Meng de Hollandaisesaus met crème fraîche en bestrijk ieder platbrood met 3 el van het mengsel. Verdeel de gewokte groenten over de bodems.

5

Snijd de zalm in blokjes en verdeel over het platbrood. Bak elke pizza 4,5 min. in het midden van de oven.

6

Snijd de eieren in partjes. Bestrooi de pizza’s met kappertjes en de partjes ei. Serveer warm.

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 eieren
 16 groene asperges
 4 rode uien
 400 gr verse spinazie
 2 pakjes MAGGI Hollandaisesaus
 5 el crème fraîche
 400 gr verse zalm
 8 Libanese platbroden
 8 el kappertjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Kook de eieren 8 à 10 minuten totdat ze hardgekookt zijn en zet apart.

3

Snijd de asperges in stukken en wok ze beetgaar in een beetje olijfolie. Snijd de rode uien in halve ringen en wok deze mee. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en wok kort mee.

4

Meng de Hollandaisesaus met crème fraîche en bestrijk ieder platbrood met 3 el van het mengsel. Verdeel de gewokte groenten over de bodems.

5

Snijd de zalm in blokjes en verdeel over het platbrood. Bak elke pizza 4,5 min. in het midden van de oven.

6

Snijd de eieren in partjes. Bestrooi de pizza’s met kappertjes en de partjes ei. Serveer warm.

Familie Leichtmann – Pizza met groene asperges op Libanees platbrood

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.