Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Familie van der Aar – Pepervlees met sambalboontjes

Familie van der Aar – Pepervlees met sambalboontjes

Dit heerlijke pepervlees wordt bereid volgens een traditioneel familierecept. De perfecte bereiding van dit gerecht kost niet veel moeite, maar geduld is het geheim van de chef. Een ideaal gerecht om lekker te laten sudderen op een koude zondagmiddag.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd4 urenTotale Tijd4 uren 30 minuten

Ingrediënten pepervlees
 500 gr sukade of hamlap
 2 uien
 4 teentjes knoflook
 1 blokje MAGGI Runderbouillon
 2 el gemberpoeder
 2 tl laospoeder
 ½ tl trassie
 5 kruidnagels
 2 laurierblaadjes
 5 el ketjap manis
 1 ½ el sambal
 75 gr boter
 150 ml water
Ingrediënten sambalboontjes
 500 gr sperziebonen
 1 ui
 2 el zonnebloemolie
 4 teentjes knoflook
 2 tl gemberpoeder
 2 tl laospoeder
 ½ blokje MAGGI bouillon
 ½ tl trassie
 2 el ketjap manis
 1 ½ el sambal

Bereidingswijze
1

Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Smelt de boter in de pan en braad het vlees aan in een braadpan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit mee. Voeg als de ui glazig is alle overige ingrediënten toe.

2

Laat sudderen op laag vuur met de deksel op de pan tot het vlees bijna uit elkaar valt, dit duurt ongeveer 4 uur. Controleer geregeld of er nog genoeg water in de pan zit, zodat het vlees niet verbrand. Voeg indien nodig water toe.

3

Was de sperziebonen en snijdt de uiteinden eraf. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar.

4

Snipper de ui en de knoflook en bak deze in een koekenpan glazig aan in de olie. Voeg na 2 min. de overige ingrediënten toe en bak deze 2 minuten mee.

5

Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan kruidenmengsel. Meng door en laat nog 5 min, zachtjes mee pruttelen.

6

Serveer het pepervlees met sambalboontjes.

Ingrediënten

Ingrediënten pepervlees
 500 gr sukade of hamlap
 2 uien
 4 teentjes knoflook
 1 blokje MAGGI Runderbouillon
 2 el gemberpoeder
 2 tl laospoeder
 ½ tl trassie
 5 kruidnagels
 2 laurierblaadjes
 5 el ketjap manis
 1 ½ el sambal
 75 gr boter
 150 ml water
Ingrediënten sambalboontjes
 500 gr sperziebonen
 1 ui
 2 el zonnebloemolie
 4 teentjes knoflook
 2 tl gemberpoeder
 2 tl laospoeder
 ½ blokje MAGGI bouillon
 ½ tl trassie
 2 el ketjap manis
 1 ½ el sambal

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Smelt de boter in de pan en braad het vlees aan in een braadpan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit mee. Voeg als de ui glazig is alle overige ingrediënten toe.

2

Laat sudderen op laag vuur met de deksel op de pan tot het vlees bijna uit elkaar valt, dit duurt ongeveer 4 uur. Controleer geregeld of er nog genoeg water in de pan zit, zodat het vlees niet verbrand. Voeg indien nodig water toe.

3

Was de sperziebonen en snijdt de uiteinden eraf. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar.

4

Snipper de ui en de knoflook en bak deze in een koekenpan glazig aan in de olie. Voeg na 2 min. de overige ingrediënten toe en bak deze 2 minuten mee.

5

Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan kruidenmengsel. Meng door en laat nog 5 min, zachtjes mee pruttelen.

6

Serveer het pepervlees met sambalboontjes.

Familie van der Aar – Pepervlees met sambalboontjes

Tip: Serveer het pepervlees en de sambalboontjes met rijst. Geen zin in rijst? Vervang de rijst dan door MAGGI Aardappelpuree à la Minute Naturel.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.