Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Farfalle met kerriesaus en witvis

Farfelle met kerriesaus en witvis

Farfalle; een lekkere pasta variant in de vorm van een leuk strikje. Deze pasta wordt gecombineerd met een zelfgemaakte kerriesaus en witvis. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uurtje op tafel hebt staan.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 200 gr farfalle
 300 gr witvis (bv kabeljauw of pangasius)
 2 teentjes knoflook
 1 ui
 ½ rode peper
 1 gele paprika
 1 el boter
 1 tl vers geraspte gember
 1 tl korianderpoeder
 1 tl komijnpoeder
 1 ½ el kerriepoeder
 250 ml kookroom
 150 gr spinazie
 1 bosui

Bereidingswijze
1

Kook de farfalle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2

Snijd de vis in gelijkmatige blokjes. Snipper de knoflook, ui, rode peper. Snijd de gele paprika in blokjes en de bosui in ringetjes. Verhit 1 el boter in een diepe pan en bak hierin de knoflook, ui, rode peper en gember 2 min.

3

Voeg vervolgens de gele paprika toe aan de pan en bak mee. Voeg na 3 min de visblokjes, korianderpoeder, komijnpoeder, kerriepoeder en kookroom toe en breng dit 5 min aan de kook.

4

Meng de kerriesaus door de pasta en serveer op een bedje van rauwe spinazie en garneer met de bosui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr farfalle
 300 gr witvis (bv kabeljauw of pangasius)
 2 teentjes knoflook
 1 ui
 ½ rode peper
 1 gele paprika
 1 el boter
 1 tl vers geraspte gember
 1 tl korianderpoeder
 1 tl komijnpoeder
 1 ½ el kerriepoeder
 250 ml kookroom
 150 gr spinazie
 1 bosui

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de farfalle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2

Snijd de vis in gelijkmatige blokjes. Snipper de knoflook, ui, rode peper. Snijd de gele paprika in blokjes en de bosui in ringetjes. Verhit 1 el boter in een diepe pan en bak hierin de knoflook, ui, rode peper en gember 2 min.

3

Voeg vervolgens de gele paprika toe aan de pan en bak mee. Voeg na 3 min de visblokjes, korianderpoeder, komijnpoeder, kerriepoeder en kookroom toe en breng dit 5 min aan de kook.

4

Meng de kerriesaus door de pasta en serveer op een bedje van rauwe spinazie en garneer met de bosui.

Farfalle met kerriesaus en witvis

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.