Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

flatbread

Flatbread, we zijn er gek op én al helemaal vers, zelfgemaakt flatbread! Je maakt het zo klaar door wat zelfrijzend bakmeel te mengen met yoghurt en te bakken in een koekenpan. Er zijn natuurlijk ontzettend veel ingrediënten die je als topping kunt gebruiken, maar één van onze favoriete combinaties is toch wel flatbread met aardbeien in limoensiroop en cottage cheese.

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop dit heerlijke flatbread-recept maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 150 gr zelfrijzend bakmeel + wat extra
 130 ml Griekse yoghurt
 Snufje zout
 2 tl zonnebloemolie (om in te bakken)
 150 gr cottage cheese
 150 gr aardbeien, in stukjes
 1 el suiker
 ½ limoen, rasp en sap
 1 el water
 4 blaadjes munt, in reepjes gesneden
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Steelpan
 Bolzeef
 Handmixer
 Deegroller

Bereidingswijze
1

Maak het deeg voor de flatbreads door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de yoghurt en het zout. Dit kan met de hand maar ook met een mixer met deeghaken.

2

Verdeel het deeg in tweeën. Bebloem het aanrecht en rol de twee deegballen beide uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik.

3

Verhit een koekenpan op laag vuur. Doe hier één theelepel zonnebloemolie in. Bak één flatbread in ca. 5 minuten aan iedere kant, totdat deze bruin en gaar is. Herhaal dit met het andere flatbread.

4

Voeg intussen limoenrasp en -sap samen met de suiker en het water toe aan een steelpan. Breng het mengsel onder voortdurend roeren aan de kook totdat het water verdampt is. Er blijft nu een siroop achter in de pan. Roer de stukjes aardbei door de siroop.

5

Leg de gebakken flatbreads op een bord en besmeer deze met een laagje cottage cheese. Schep hier vervolgens de aardbeiensiroop op en top af met munt. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr zelfrijzend bakmeel + wat extra
 130 ml Griekse yoghurt
 Snufje zout
 2 tl zonnebloemolie (om in te bakken)
 150 gr cottage cheese
 150 gr aardbeien, in stukjes
 1 el suiker
 ½ limoen, rasp en sap
 1 el water
 4 blaadjes munt, in reepjes gesneden
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Steelpan
 Bolzeef
 Handmixer
 Deegroller

Instructies

Bereidingswijze
1

Maak het deeg voor de flatbreads door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de yoghurt en het zout. Dit kan met de hand maar ook met een mixer met deeghaken.

2

Verdeel het deeg in tweeën. Bebloem het aanrecht en rol de twee deegballen beide uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik.

3

Verhit een koekenpan op laag vuur. Doe hier één theelepel zonnebloemolie in. Bak één flatbread in ca. 5 minuten aan iedere kant, totdat deze bruin en gaar is. Herhaal dit met het andere flatbread.

4

Voeg intussen limoenrasp en -sap samen met de suiker en het water toe aan een steelpan. Breng het mengsel onder voortdurend roeren aan de kook totdat het water verdampt is. Er blijft nu een siroop achter in de pan. Roer de stukjes aardbei door de siroop.

5

Leg de gebakken flatbreads op een bord en besmeer deze met een laagje cottage cheese. Schep hier vervolgens de aardbeiensiroop op en top af met munt. Eet smakelijk!

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

Geen zin in een standaard boterham voor de lunch? Bekijk dan hier nog meer verrassende recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.