Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

flatbread

Het is zomer en dat betekent tijd voor zomerkoninkjes! In dit gerecht combineren we aardbeien in limoensiroop met zelfgemaakt flatbread en cottage cheese. Een lekker fris gerecht voor de lunch of als ontbijt.

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop dit heerlijke flatbread-recept maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 150 gr zelfrijzend bakmeel + extra
 130 ml Griekse yoghurt
 Snufje zout
 2 tl zonnebloemolie (om in te bakken)
 150 gr aardbeien, in stukjes
 1 el suiker
 ½ limoen, rasp en sap
 1 el water
 150 gr cottage cheese
 4 blaadjes munt, in reepjes gesneden

Bereidingswijze
1

Maak het deeg voor de flatbreads door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de Griekse yoghurt en het zout. Dit kan met de hand, maar ook met een mixer met deeghaken.

2

Verdeel het deeg in tweeën. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee deegballen uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik.

3

Verhit 1 tl zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Bak één flatbread ca. 5 min. aan iedere kant, totdat deze bruin en gaar is. Herhaal dit met het andere flatbread.

4

Voeg intussen limoenrasp en -sap samen met de suiker en het water toe aan een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren totdat het water verdampt is. Er blijft nu een siroop achter in de pan. Roer de stukjes aardbei door de siroop.

5

Leg de gebakken flatbreads op een bord en besmeer deze met een laagje cottage cheese. Schep hier vervolgens de aardbeien in limoensiroop overheen en top af met munt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr zelfrijzend bakmeel + extra
 130 ml Griekse yoghurt
 Snufje zout
 2 tl zonnebloemolie (om in te bakken)
 150 gr aardbeien, in stukjes
 1 el suiker
 ½ limoen, rasp en sap
 1 el water
 150 gr cottage cheese
 4 blaadjes munt, in reepjes gesneden

Instructies

Bereidingswijze
1

Maak het deeg voor de flatbreads door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de Griekse yoghurt en het zout. Dit kan met de hand, maar ook met een mixer met deeghaken.

2

Verdeel het deeg in tweeën. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee deegballen uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik.

3

Verhit 1 tl zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Bak één flatbread ca. 5 min. aan iedere kant, totdat deze bruin en gaar is. Herhaal dit met het andere flatbread.

4

Voeg intussen limoenrasp en -sap samen met de suiker en het water toe aan een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren totdat het water verdampt is. Er blijft nu een siroop achter in de pan. Roer de stukjes aardbei door de siroop.

5

Leg de gebakken flatbreads op een bord en besmeer deze met een laagje cottage cheese. Schep hier vervolgens de aardbeien in limoensiroop overheen en top af met munt.

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

Geen zin in een standaard boterham voor de lunch? Bekijk dan hier nog meer verrassende recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.