Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Focaccia met bieslook, uienringen en asperges

focaccia met bieslook, uienringen en asperges

Zelfgemaakt brood is het allerlekkerst! De Italiaanse focaccia is van origine een plat brood en daarom ideaal om te versieren. Voor het echte lentegevoel gaan wij in dit recept voor een ‘boeket’ van bieslook, aspergetips en uienringen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in20 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd2 uren 25 minuten

Ingrediënten
 200 ml lauw water
 8 gr droge gist
 1 el suiker
 300 gr bloem
 1 tl keukenzout
 10 el olijfolie
 15 gr bieslook
 100 gr groene aspergetips
 1 rode ui
 5 takjes rozemarijn
 Grof zeezout

Bereidingswijze
1

Meng het lauwe water met de gist en suiker en laat 10 min. staan. Meng in een aparte kom bloem en zout door elkaar en voeg hier het lauwe water en 3 el olijfolie aan toe. Kneed alles 15 min. lang goed door tot er een stevig deeg ontstaat.

2

Leg het deeg in een grote met olie ingevette schaal. Dek de schaal af met huishoudfolie. Zet de schaal voor 1 uur op een warme plek waar het deeg kan rijzen. Het deeg moet verdubbelen in grootte.

3

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie. Kneed het deeg even door en plaats in de springvorm. Verdeel gelijkmatig over de bodem en verdeel vervolgens 5 el olijfolie, 3 takjes fijngesneden rozemarijn en grof zeezout naar smaak over het deeg. Dek de springvorm af met huishoudfolie en laat op een warme plek 30 min. rijzen.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC. Snijd de rode ui in ringen.

5

Duw met je vingers kuiltjes in het deegoppervlak en besprenkel met olijfolie en grof zeezout naar wens. Versier het deeg met de rode ui, aspergetips en bieslook als een soort boeket. Hierbij zijn de aspergetips de blaadjes, de bieslook de steeltjes en de uienringen de bloemen. Gebruik de overgebleven rozemarijn als extra takjes voor het boeket.

6

Bak de focaccia in 20 min. goudbruin in het midden van de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 ml lauw water
 8 gr droge gist
 1 el suiker
 300 gr bloem
 1 tl keukenzout
 10 el olijfolie
 15 gr bieslook
 100 gr groene aspergetips
 1 rode ui
 5 takjes rozemarijn
 Grof zeezout

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng het lauwe water met de gist en suiker en laat 10 min. staan. Meng in een aparte kom bloem en zout door elkaar en voeg hier het lauwe water en 3 el olijfolie aan toe. Kneed alles 15 min. lang goed door tot er een stevig deeg ontstaat.

2

Leg het deeg in een grote met olie ingevette schaal. Dek de schaal af met huishoudfolie. Zet de schaal voor 1 uur op een warme plek waar het deeg kan rijzen. Het deeg moet verdubbelen in grootte.

3

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie. Kneed het deeg even door en plaats in de springvorm. Verdeel gelijkmatig over de bodem en verdeel vervolgens 5 el olijfolie, 3 takjes fijngesneden rozemarijn en grof zeezout naar smaak over het deeg. Dek de springvorm af met huishoudfolie en laat op een warme plek 30 min. rijzen.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC. Snijd de rode ui in ringen.

5

Duw met je vingers kuiltjes in het deegoppervlak en besprenkel met olijfolie en grof zeezout naar wens. Versier het deeg met de rode ui, aspergetips en bieslook als een soort boeket. Hierbij zijn de aspergetips de blaadjes, de bieslook de steeltjes en de uienringen de bloemen. Gebruik de overgebleven rozemarijn als extra takjes voor het boeket.

6

Bak de focaccia in 20 min. goudbruin in het midden van de oven.

Focaccia met bieslook, uienringen en asperges

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.