Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Frisse cocktail met grapefruit, limoen en tequila

Frisse cocktail met grapefruit, limoen en tequila

Deze bruisende cocktail met grapefruit, limoen en tequila is heerlijk verfrissend. Ideaal op een zomerse dag en bovendien zo gemaakt! De grove zoutkorrels op de rand van het glas zorgen voor een goede tegenhanger in deze zoete cocktail.

NiveauGemiddeld

Voorziet in3 Porties
Voorbereiding10 minutenTotale Tijd10 minuten

Ingrediënten
 1 limoen
 1 el grove zeezout vlokken
 3 grapefruits
 120 ml tequila
 3 el suikersiroop
 150 ml bruiswater
 6 ijsblokjes

Bereidingswijze
1

Rasp de groene schil van de limoen. Pers de limoen uit boven een apart glas. Meng de limoenrasp en het grove zeezout in een schaaltje dat in doorsnede breder is dan de glazen.

2

Snijd 3 halve plakjes grapfruit en zet apart. Pers de overgebleven grapefruits uit en zeef het sap. Maak de rand van het glas vochtig door er met een uitgeknepen grapefruit overheen te wrijven. Dip de rand van het glas in het grove zeezout, zodat het zeezout blijft plakken aan de rand van het glas. Herhaal dit voor de andere glazen.

3

Meng het grapefruitsap, tequila, suikersiroop en bruiswater door elkaar. Voeg ook het limoensap toe. Doe 2 ijsklontjes in ieder glas en verdeel de cocktail over de glazen. Garneer elk glas met een half schijfje grapefruit.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 limoen
 1 el grove zeezout vlokken
 3 grapefruits
 120 ml tequila
 3 el suikersiroop
 150 ml bruiswater
 6 ijsblokjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Rasp de groene schil van de limoen. Pers de limoen uit boven een apart glas. Meng de limoenrasp en het grove zeezout in een schaaltje dat in doorsnede breder is dan de glazen.

2

Snijd 3 halve plakjes grapfruit en zet apart. Pers de overgebleven grapefruits uit en zeef het sap. Maak de rand van het glas vochtig door er met een uitgeknepen grapefruit overheen te wrijven. Dip de rand van het glas in het grove zeezout, zodat het zeezout blijft plakken aan de rand van het glas. Herhaal dit voor de andere glazen.

3

Meng het grapefruitsap, tequila, suikersiroop en bruiswater door elkaar. Voeg ook het limoensap toe. Doe 2 ijsklontjes in ieder glas en verdeel de cocktail over de glazen. Garneer elk glas met een half schijfje grapefruit.

Frisse cocktail met grapefruit, limoen en tequila

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.