Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Frisse gele curry met tempeh en limoen

Gele curry

Op zoek naar een lekker vegetarisch gerecht? Probeer dan zeker onze gele curry met tempeh! Dit vegetarische product is van zichzelf neutraal van smaak, je kunt dus alle kanten op met smaakmakers. Wij bakken onze tempeh in olie, honing en ketjap manis en serveren deze met een gele curry met zoete aardappel, rijst en naan.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 2 naanbroden
 300 gr zoete aardappel
 150 gr rijst
 3 el olie
 1 el honing
 3 el ketjap manis
 200 gr tempeh
 1 gele ui
 1 limoen
 70 gr gele currypasta
 400 ml kokosmelk
 150 gr kikkererwten
 3 lente-uien
 ¼ komkommer
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Schaaltje
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de naanbroden in 5 minuten af in de oven.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in 13 minuten beetgaar in kokend water. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Meng in een schaaltje 1 el olie, honing en ketjap manis. Snijd de tempeh in dunne plakken van een halve centimeter. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tempehplakjes in 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Giet vervolgens de ketjapsaus over de tempeh en laat de saus zachtjes karamelliseren. Zorg dat alle tempehplakjes volledig bedekt zijn met de saus.

4

Snipper de ui fijn en snijd de limoen doormidden. Rasp de schil van één helft van de limoen en pers uit. Verhit 1 el olie in een hapjespan, voeg de ui toe en laat glazig worden. Voeg vervolgens de currypasta, 1 el limoensap en rasp van ¼ limoen toe. Bak 1 minuut mee in de pan tot de geuren vrijkomen. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en zoete aardappelblokjes toe. Verwarm zachtjes door totdat de kikkererwten gaar zijn.

5

Snijd de resterende limoen in partjes, de lente-ui in dunne ringen en de komkommer in plakjes. Serveer de gele curry in een schaal met de rijst, plakjes tempeh, komkommer en lente-ui. Knijp de partjes limoen uit over de curry om deze frisser te maken. Gebruik het naanbrood om te dippen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 naanbroden
 300 gr zoete aardappel
 150 gr rijst
 3 el olie
 1 el honing
 3 el ketjap manis
 200 gr tempeh
 1 gele ui
 1 limoen
 70 gr gele currypasta
 400 ml kokosmelk
 150 gr kikkererwten
 3 lente-uien
 ¼ komkommer
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan
 Schaaltje
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de naanbroden in 5 minuten af in de oven.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in 13 minuten beetgaar in kokend water. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Meng in een schaaltje 1 el olie, honing en ketjap manis. Snijd de tempeh in dunne plakken van een halve centimeter. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de tempehplakjes in 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Giet vervolgens de ketjapsaus over de tempeh en laat de saus zachtjes karamelliseren. Zorg dat alle tempehplakjes volledig bedekt zijn met de saus.

4

Snipper de ui fijn en snijd de limoen doormidden. Rasp de schil van één helft van de limoen en pers uit. Verhit 1 el olie in een hapjespan, voeg de ui toe en laat glazig worden. Voeg vervolgens de currypasta, 1 el limoensap en rasp van ¼ limoen toe. Bak 1 minuut mee in de pan tot de geuren vrijkomen. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en zoete aardappelblokjes toe. Verwarm zachtjes door totdat de kikkererwten gaar zijn.

5

Snijd de resterende limoen in partjes, de lente-ui in dunne ringen en de komkommer in plakjes. Serveer de gele curry in een schaal met de rijst, plakjes tempeh, komkommer en lente-ui. Knijp de partjes limoen uit over de curry om deze frisser te maken. Gebruik het naanbrood om te dippen.

Frisse gele curry met tempeh en limoen

Naast deze frisse gele curry hebben wij nog veel meer heerlijke curryrecepten, check ze hier! Of laat jij je liever inspireren door onze vegetarische gerechten? Bekijk deze dan snel hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.