Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Frisse Italiaanse pastasalade met peer, croutons en een huisgemaakte vinaigrette

Met salades kun je alle kanten op. Een huisgemaakte vinaigrette is wat ons betreft de perfecte manier om het geheel samen te laten komen! Wij gaan dit keer voor een frisse pastasalade met peer en knoflookcroutons. We toppen de salade af met een zoete vinaigrette met Bertolli Aceto balsamico en honing. Maak je salade af met geraspte Parrano Robusto stukjes!

Houd je van wat meer pit? Bekijk dan onze pittige Italiaanse pastasalade

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten knoflookcroutons
 2 sneetjes (oud) brood
 Bertolli olijfolie Classico, flinke scheut
 1 kleine teen knoflook
 Zout
Ingrediënten frisse vinaigrette
 1 el Bertolli Aceto balsamico
 3 el Bertolli Bio extra vergine originale
 1 el honing
 1 sjalot, fijngesnipperd
 Peper en zout
Ingrediënten salade
 50 gr pasta (penne)
 ½ rode ui, in dunne, halve ringen
 1 peer met schil, in stukjes
 Handje tomaatjes, gehalveerd
 75 gr sla (rucola, ijsbergsla en veldsla)
 Handje walnoten, in fijne stukjes
 Parrano Robusto stuk
Keukenbenodigdheden
 Kaasrasp

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd ondertussen de sneetjes brood met een scherp mes in kleine vierkante blokjes.

2

Schenk in een klein kommetje de olijfolie, pers hier de knoflook boven uit en voeg wat zout toe. Roer dit door elkaar en dompel de blokjes brood goed onder in het olijfolie mengsel. Verdeel de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de blokjes circa 10 min. totdat ze droog en krokant zijn. Schep ze na 5 min. om zodat ze gelijkmatig bruin worden. Laat de knoflookcroutons afkoelen.

3

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een flesje en schud deze totdat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.

4

Meng in een kom de pasta, gesneden rode ui, stukjes peer en gehalveerde tomaatjes. Voeg vervolgens de sla toe en meng het geheel losjes. Verdeel de salade over 2 borden.

5

Schud het flesje vinaigrette goed en schenk rijkelijk over de salade. Voeg tot slot de knoflookcroutons toe en rasp wat van het Parrano Robusto stuk over de salade.

Ingrediënten

Ingrediënten knoflookcroutons
 2 sneetjes (oud) brood
 Bertolli olijfolie Classico, flinke scheut
 1 kleine teen knoflook
 Zout
Ingrediënten frisse vinaigrette
 1 el Bertolli Aceto balsamico
 3 el Bertolli Bio extra vergine originale
 1 el honing
 1 sjalot, fijngesnipperd
 Peper en zout
Ingrediënten salade
 50 gr pasta (penne)
 ½ rode ui, in dunne, halve ringen
 1 peer met schil, in stukjes
 Handje tomaatjes, gehalveerd
 75 gr sla (rucola, ijsbergsla en veldsla)
 Handje walnoten, in fijne stukjes
 Parrano Robusto stuk
Keukenbenodigdheden
 Kaasrasp

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd ondertussen de sneetjes brood met een scherp mes in kleine vierkante blokjes.

2

Schenk in een klein kommetje de olijfolie, pers hier de knoflook boven uit en voeg wat zout toe. Roer dit door elkaar en dompel de blokjes brood goed onder in het olijfolie mengsel. Verdeel de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de blokjes circa 10 min. totdat ze droog en krokant zijn. Schep ze na 5 min. om zodat ze gelijkmatig bruin worden. Laat de knoflookcroutons afkoelen.

3

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een flesje en schud deze totdat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.

4

Meng in een kom de pasta, gesneden rode ui, stukjes peer en gehalveerde tomaatjes. Voeg vervolgens de sla toe en meng het geheel losjes. Verdeel de salade over 2 borden.

5

Schud het flesje vinaigrette goed en schenk rijkelijk over de salade. Voeg tot slot de knoflookcroutons toe en rasp wat van het Parrano Robusto stuk over de salade.

Frisse pastasalade met peer, croutons en een huisgemaakte vinaigrette

Salades; oneindig veel variaties mogelijk! Klik hier voor nog meer heerlijke salade recepten!

Huisgemaakte vinaigrette

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.