Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Fruits de mer

Fruits de mer

Iets bijzonders op tafel zetten, maar wat wel super makkelijk is om te maken? Dan zit je met dit gerecht goed! Fruits de mer is een verzameling van vis en schelpdieren en daarom perfect voor de echte visliefhebber. Dit wordt koud gegeten, eventueel met brood als extra toevoeging.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 8 coquilles
 8 reuze garnalen, ongepeld
 Olijfolie
 Peper en zout
 500 gr mosselen
 2 maïskolven
 2 el kruidenboter
 100 gr zeekraal
 5 takjes platte peterselie
 10 gr bieslook
 5 takjes dille
 1 teentje knoflook
 1 citroen
 4 el olijfolie extra vergine
 1 tl grof zeezout
 60 gr allioli
 100 gr surimi flakes
 125 gr wakame
 100 gr ansjovis, vers
 100 gr rivierkreeftjes
 50 gr viseitjes
 1 zakje ijsklontjes

Bereidingswijze
1

Ontdooi de coquilles. Besprenkel de garnalen en coquilles met olijfolie, peper en zout. Bak de garnalen ongeveer 4 min. in een pan op hoog vuur. Haal de garnalen uit de pan en bak de coquilles in dezelfde pan in ongeveer 1-2 min. aan beide kanten gaar. Zet apart.

2

Bereid de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de maïskolven, snijd in stukken en gril met de kruidenboter in een grillpan. Blancheer de zeekraal 3 min. in hetzelfde kookvocht als van de maïs. Laat uitlekken.

3

Snijd voor de vinaigrette de peterselie, bieslook en dille fijn. Pel en snipper de knoflook. Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen. Meng de kruiden, knoflook, citroenrasp, extra vergine olijfolie, zwarte peper en het zeezout in een kom. Roer door en voeg het sap van een halve citroen toe. Serveer de rest van de citroen eventueel in schijfjes bij de fruits de mer.

4

Serveer de allioli in een schaaltje. Vul een groot (diep) bord of schaal met ijsklontjes. Verdeel de garnalen, coquilles, mosselen, maïskolven, zeekraal, surimi, wakame, ansjovis, rivierkreeftjes en viseitjes over het ijs. Zet de schaaltjes met vinaigrette en allioli ertussen.

5

Serveer koud en eventueel met extra brood.

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 coquilles
 8 reuze garnalen, ongepeld
 Olijfolie
 Peper en zout
 500 gr mosselen
 2 maïskolven
 2 el kruidenboter
 100 gr zeekraal
 5 takjes platte peterselie
 10 gr bieslook
 5 takjes dille
 1 teentje knoflook
 1 citroen
 4 el olijfolie extra vergine
 1 tl grof zeezout
 60 gr allioli
 100 gr surimi flakes
 125 gr wakame
 100 gr ansjovis, vers
 100 gr rivierkreeftjes
 50 gr viseitjes
 1 zakje ijsklontjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Ontdooi de coquilles. Besprenkel de garnalen en coquilles met olijfolie, peper en zout. Bak de garnalen ongeveer 4 min. in een pan op hoog vuur. Haal de garnalen uit de pan en bak de coquilles in dezelfde pan in ongeveer 1-2 min. aan beide kanten gaar. Zet apart.

2

Bereid de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de maïskolven, snijd in stukken en gril met de kruidenboter in een grillpan. Blancheer de zeekraal 3 min. in hetzelfde kookvocht als van de maïs. Laat uitlekken.

3

Snijd voor de vinaigrette de peterselie, bieslook en dille fijn. Pel en snipper de knoflook. Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen. Meng de kruiden, knoflook, citroenrasp, extra vergine olijfolie, zwarte peper en het zeezout in een kom. Roer door en voeg het sap van een halve citroen toe. Serveer de rest van de citroen eventueel in schijfjes bij de fruits de mer.

4

Serveer de allioli in een schaaltje. Vul een groot (diep) bord of schaal met ijsklontjes. Verdeel de garnalen, coquilles, mosselen, maïskolven, zeekraal, surimi, wakame, ansjovis, rivierkreeftjes en viseitjes over het ijs. Zet de schaaltjes met vinaigrette en allioli ertussen.

5

Serveer koud en eventueel met extra brood.

Fruits de mer
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Chablis Domaine des Genèves: de klassieke combinatie met Fruits de Mer, Chablis! Deze lekker frisse, ronde chardonnay past goed bij de diverse schaal- en schelpdieren uit dit gerecht.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.