Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Gegrilde vis in teriyakisaus met rijst, shiitake en bimi

Gegrilde vis in teriyakisaus met rijst, shiitake en bimi

De vis wordt in dit recept in teriyakisaus gegrild, wat zorgt voor een heerlijke smaak in combinatie met de bimi en shiitake. Teriyakisaus zorgt voor de perfecte balans tussen zoet en zout. De rijst breng je op smaak van citroenzest en rode peper.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 180 gr rijst
 200 gr bimi
 100 gr shiitake
 Olijfolie
 Zout en peper
 2 stuks Dutch Yellowtail loin
 1 el teriyakisaus
 1 rode peper
 1 citroen
 Handje verse dille
 Handje verse koriander
 1 tl sesamzaad

Bereidingswijze
1

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

2

Snijd 1 cm van de onderkant van de steel van de bimi af en gooi deze weg. Snijd de shiitake doormidden. Voeg de bimi samen met de shiitake toe in een kom. Meng dit goed met elkaar met 1 el olie en een snufje zout en peper.

3

Verhit een grillpan en gril de groenten. Verhit 1 el olie in een koekenpan en gril de vis voor 3 min. aan 1 kant. Draai de vis om, verdeel de teriyakisaus over de vis en bak de vis aan de andere zijde voor 2 min.

4

Snijd de rode peper in ringen, rasp het zest van de schil van de citroen (alleen het gele gedeelte) en hak de kruiden fijn.

5

Giet de rijst af. Meng de rijst in een kom met het citroenrasp, de kruiden en 3/4e van de rode peper.
Voeg de gegrilde groenten toe aan de kom en serveer de Dutch Yellowtail bovenop. Besprenkel met sesamzaad en de resterende rode peper.

Ingrediënten

Ingrediënten
 180 gr rijst
 200 gr bimi
 100 gr shiitake
 Olijfolie
 Zout en peper
 2 stuks Dutch Yellowtail loin
 1 el teriyakisaus
 1 rode peper
 1 citroen
 Handje verse dille
 Handje verse koriander
 1 tl sesamzaad

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

2

Snijd 1 cm van de onderkant van de steel van de bimi af en gooi deze weg. Snijd de shiitake doormidden. Voeg de bimi samen met de shiitake toe in een kom. Meng dit goed met elkaar met 1 el olie en een snufje zout en peper.

3

Verhit een grillpan en gril de groenten. Verhit 1 el olie in een koekenpan en gril de vis voor 3 min. aan 1 kant. Draai de vis om, verdeel de teriyakisaus over de vis en bak de vis aan de andere zijde voor 2 min.

4

Snijd de rode peper in ringen, rasp het zest van de schil van de citroen (alleen het gele gedeelte) en hak de kruiden fijn.

5

Giet de rijst af. Meng de rijst in een kom met het citroenrasp, de kruiden en 3/4e van de rode peper.
Voeg de gegrilde groenten toe aan de kom en serveer de Dutch Yellowtail bovenop. Besprenkel met sesamzaad en de resterende rode peper.

Gegrilde vis in teriyakisaus met rijst, shiitake en bimi

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.