Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gegrilde vis uit de oven met vinaigrette

Gegrilde vis uit de oven met vinaigrette

Zet iets bijzonders op tafel met deze hele vis uit de oven, bereid met verse kruiden en citroen. Vul de bakplaat met diverse smaakmakers, zoals knoflook, limoen en citroen, en de Dutch Yellowtail krijgt een heerlijke smaak. Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte vinaigrette.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 citroen
 1 Dutch Yellowtail
 5 takken rozemarijn
 5 takken salie
 1 bol knoflook + 1 teentje
 200 gr trostomaten
 1 limoen
 Olijfolie
 Zout
 15 gr krulpeterselie
 1 tl grove mosterd
 1 el balsamico azijn
 Peper
 100 gr sla naar keuze
 1 tl citroensap

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de helft van de citroen in plakken. Dep de vis droog en vul met 3 plakken citroen en de helft van de rozemarijn en salie.

2

Maak schuine 3 sneden in de huid van de Dutch Yellowtail met een scherp mes. Leg de vis op een bakplaat en leg daaromheen een doormidden gesneden knoflookbol, de andere helft van de verse kruiden, de trostomaten, een doormidden gesneden limoen en de andere helft van de citroen. Besprenkel met olijfolie en zout.

3

Bak de vis in ongeveer 25 min. gaar in de oven. Dit is afhankelijk van de grootte van de vis.

4

Maak ondertussen de vinaigrette. Hak de peterselie en 1 teentje knoflook fijn. Voeg samen met de mosterd, balsamico azijn, zout, peper en 4 el olijfolie toe aan een kommetje. Meng alle ingrediënten goed met elkaar.

5

Maak de sla aan met een scheutje olijfolie, snufje zout en 1 tl citroensap.

6

Haal de vis uit de oven, leg de aangemaakte sla bij de vis en serveer met de vinaigrette.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 citroen
 1 Dutch Yellowtail
 5 takken rozemarijn
 5 takken salie
 1 bol knoflook + 1 teentje
 200 gr trostomaten
 1 limoen
 Olijfolie
 Zout
 15 gr krulpeterselie
 1 tl grove mosterd
 1 el balsamico azijn
 Peper
 100 gr sla naar keuze
 1 tl citroensap

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de helft van de citroen in plakken. Dep de vis droog en vul met 3 plakken citroen en de helft van de rozemarijn en salie.

2

Maak schuine 3 sneden in de huid van de Dutch Yellowtail met een scherp mes. Leg de vis op een bakplaat en leg daaromheen een doormidden gesneden knoflookbol, de andere helft van de verse kruiden, de trostomaten, een doormidden gesneden limoen en de andere helft van de citroen. Besprenkel met olijfolie en zout.

3

Bak de vis in ongeveer 25 min. gaar in de oven. Dit is afhankelijk van de grootte van de vis.

4

Maak ondertussen de vinaigrette. Hak de peterselie en 1 teentje knoflook fijn. Voeg samen met de mosterd, balsamico azijn, zout, peper en 4 el olijfolie toe aan een kommetje. Meng alle ingrediënten goed met elkaar.

5

Maak de sla aan met een scheutje olijfolie, snufje zout en 1 tl citroensap.

6

Haal de vis uit de oven, leg de aangemaakte sla bij de vis en serveer met de vinaigrette.

Gegrilde vis uit de oven met vinaigrette

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.