Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Geitenkaasplaattaartjes met compote

Geitenkaasplaattaartjes met aardbeien-rabarbercompote

In deze plaattaartjes combineren we hartig en zoet: hartig door de geitenkaas en gerookte spekblokjes en zoet door de compote van rabarber, aardbeien en honing. Lekker als lunch of als diner met een groene salade.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 125 gr gerookte spekblokjes
 2 rode uien, in halve ringen
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 1 rol vers bladerdeeg
 200 gr zachte geitenkaas, naturel
 10 gr verse tijm, blaadjes los gerist
 1 ei
 2 el roomboter
 250 gr rabarber, in dunne plakjes
 2 el honing
 100 ml witte wijn
 250 gr aardbeien, in partjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 3 min. uit. Voeg de uienringen en 2 el olie toe en bak ongeveer 10 min. tot de uien zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en snijd in 4 gelijke rechthoekige stukken. Verdeel het uienmengsel erover. Snijd de geitenkaas in plakjes, verdeel over het uienmengsel en bestrooi met de helft van de tijm. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg hiermee. Bak de plaattaartjes 18 à 20 min. in de oven.

3

Verhit de roomboter in een steelpan en bak hierin de rabarber samen met de rest van de tijm 2 min. aan. Voeg de honing en de witte wijn toe, breng het mengsel aan de kook en laat 10 min. zachtjes sudderen tot de rabarber uit elkaar valt. Haal van het vuur, roer de aardbeien erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

4

Serveer de geitenkaasplaattaartjes met de zelfgemaakte aardbeien-rabarber compote.

Tip: Compote over? Deze is koud ook lekker, bijvoorbeeld op een boterham met kaas of in een kommetje yoghurt.

Ingrediënten

Ingrediënten
 125 gr gerookte spekblokjes
 2 rode uien, in halve ringen
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 1 rol vers bladerdeeg
 200 gr zachte geitenkaas, naturel
 10 gr verse tijm, blaadjes los gerist
 1 ei
 2 el roomboter
 250 gr rabarber, in dunne plakjes
 2 el honing
 100 ml witte wijn
 250 gr aardbeien, in partjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 3 min. uit. Voeg de uienringen en 2 el olie toe en bak ongeveer 10 min. tot de uien zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.

2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en snijd in 4 gelijke rechthoekige stukken. Verdeel het uienmengsel erover. Snijd de geitenkaas in plakjes, verdeel over het uienmengsel en bestrooi met de helft van de tijm. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg hiermee. Bak de plaattaartjes 18 à 20 min. in de oven.

3

Verhit de roomboter in een steelpan en bak hierin de rabarber samen met de rest van de tijm 2 min. aan. Voeg de honing en de witte wijn toe, breng het mengsel aan de kook en laat 10 min. zachtjes sudderen tot de rabarber uit elkaar valt. Haal van het vuur, roer de aardbeien erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

4

Serveer de geitenkaasplaattaartjes met de zelfgemaakte aardbeien-rabarber compote.

Tip: Compote over? Deze is koud ook lekker, bijvoorbeeld op een boterham met kaas of in een kommetje yoghurt.

Geitenkaasplaattaartjes met compote

Plaattaart, je hebt ze in alle soorten en maten. Van opvallend zoet tot heerlijk hartig, óf… een combinatie van beide! Neem nu deze geitenkaasplaattaartjes; hartig door de toevoeging van geitenkaas en gerookte spekblokjes en zoet door de compote van rabarber, aardbeien en honing. Het beste van beide werelden!

Tip: Serveer de compote lauwwarm. Compote over? Deze is koud ook lekker, bijvoorbeeld op een boterham met kaas of in een kommetje yoghurt!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.