Gepocheerde Wilde Perziken Met Romige Yoghurt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gepocheerde wilde perziken met romige yoghurt

Wilde perziken zijn de laatste jaren enorm in opmars in Nederland. En dat is niet gek! Deze zogenoemde ‘donut peach’ is namelijk hartstikke lekker. Voor dit toegankelijke dessert met romige yoghurt pocheren wij de wilde perziken in zoete witte wijn met sinaasappelsap. De aromatische kardemom in combinatie met de geroosterde noten geeft het een heerlijk kruidige en knapperige twist.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gepocheerde wilde perziken met romige yoghurt

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160˚C. Meng in een kom de noten met de honing en de kardemom en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de noten 15 minuten in de oven en schep regelmatig om, zodat ze niet aanbranden. Laat de noten afkoelen en hak ze daarna in stukjes.
2
Snijd eerst de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Breng de wijn met het water, de suiker, de steranijs, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de perziken toe en laat 5 minuten sudderen. Draai het vuur uit en laat de perziken nog 15 minuten in het vocht nagaren.
3
Meng de lobbige slagroom voorzichtig door de yoghurt en schep in kommetjes of glazen. Leg de gepocheerde perziken en de abrikozen erbovenop en garneer met blaadjes munt en de gehakte honingnoten.

Tip: voor een extra zoete toets laat je het pocheervocht inkoken tot siroop en schenk je deze over de yoghurt.

Kan je niet genoeg krijgen van lekkere desserts? Bekijk dan de hele categorie Desserts & Gebak!

Wat is een wilde perzik?

Een wilde perzik, ook wel bekend als prunus persica, is een soort perzik die niet is gekweekt en in het wild groeit. Het wordt ook wel ‘dwerpperzik’ genoemd omdat het kleiner is dan de gekweekte varianten. Wilde perziken hebben een stevigere textuur en een meer uitgesproken smaak dan gekweekte perziken. Ze zijn meestal kleiner en hebben een roodachtige kleur aan de buitenkant en geelachtig vruchtvlees aan de binnenkant. Omdat wilde perziken moeilijker te telen en te vinden zijn dan gekweekte perziken, zijn ze meestal duurder en worden ze voornamelijk gebruikt in de gastronomie.

Hoe eet je een wilde perzik?

Een wilde perzik kan op dezelfde manier worden gegeten als een gekweekte perzik. Was de perzik grondig en droog hem af met een handdoek. Snijd de perzik doormidden en verwijder de pit. Je kunt de perzik dan in partjes snijden, in stukjes hakken en toevoegen aan salades of smoothies, of gewoon opeten als een gezonde snack. De schil van wilde perziken is eetbaar, maar als je dat niet prettig vindt, kun je de schil er ook afpellen met een mesje of dunschiller.

Wanneer is een wilde perzik rijp?

Een wilde perzik is rijp en klaar om te eten wanneer deze zacht aanvoelt als je er voorzichtig op drukt. De perzik moet ook een zoete, fruitige geur hebben en een diepe kleur hebben. De kleur van de schil kan variëren van groenachtig tot roodachtig, afhankelijk van het ras, maar de kleur moet wel diep en intens zijn. Als de perzik nog hard aanvoelt, kun je hem het beste nog een paar dagen laten rijpen op kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht. Plaats de perziken niet in de koelkast totdat ze rijp zijn, omdat dit het rijpingsproces kan vertragen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via