Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gepocheerde wilde perziken met romige yoghurt

wilde perziken

Wilde perziken zijn de laatste jaren enorm in opmars in Nederland. En dat is niet gek! Deze zogenoemde ‘donut peach’ is namelijk hartstikke lekker. Voor dit toegankelijke dessert met romige yoghurt pocheren wij de wilde perziken in zoete witte wijn met sinaasappelsap. De aromatische kardemom in combinatie met de geroosterde noten geeft het een heerlijk kruidige en knapperige twist.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 100 gr notenmix, ongezouten
 2 el honing
 ½ tl kardemompoeder
 1 sinaasappel
 500 ml zoete witte wijn
 200 ml water
 150 gr suiker
 2 anijssterren
 750 gr wilde perziken, ongeschild en in kwarten
 250 ml slagroom, lobbig geklopt
 500 ml volle yoghurt
 500 gr abrikozen, ongeschild en in kwarten
 3 stengels verse munt
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160˚C. Meng in een kom de noten met de honing en de kardemom en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de noten 15 minuten in de oven en schep regelmatig om, zodat ze niet aanbranden. Laat de noten afkoelen en hak ze daarna in stukjes.

2

Snijd eerst de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Breng de wijn met het water, de suiker, de steranijs, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de perziken toe en laat 5 minuten sudderen. Draai het vuur uit en laat de perziken nog 15 minuten in het vocht nagaren.

3

Meng de lobbige slagroom voorzichtig door de yoghurt en schep in kommetjes of glazen. Leg de gepocheerde perziken en de abrikozen erbovenop en garneer met blaadjes munt en de gehakte honingnoten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr notenmix, ongezouten
 2 el honing
 ½ tl kardemompoeder
 1 sinaasappel
 500 ml zoete witte wijn
 200 ml water
 150 gr suiker
 2 anijssterren
 750 gr wilde perziken, ongeschild en in kwarten
 250 ml slagroom, lobbig geklopt
 500 ml volle yoghurt
 500 gr abrikozen, ongeschild en in kwarten
 3 stengels verse munt
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160˚C. Meng in een kom de noten met de honing en de kardemom en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de noten 15 minuten in de oven en schep regelmatig om, zodat ze niet aanbranden. Laat de noten afkoelen en hak ze daarna in stukjes.

2

Snijd eerst de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Breng de wijn met het water, de suiker, de steranijs, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de perziken toe en laat 5 minuten sudderen. Draai het vuur uit en laat de perziken nog 15 minuten in het vocht nagaren.

3

Meng de lobbige slagroom voorzichtig door de yoghurt en schep in kommetjes of glazen. Leg de gepocheerde perziken en de abrikozen erbovenop en garneer met blaadjes munt en de gehakte honingnoten.

Gepocheerde wilde perziken met romige yoghurt

Tip: voor een extra zoete toets laat je het pocheervocht inkoken tot siroop en schenk je deze over de yoghurt.

Kan je niet genoeg krijgen van lekkere desserts? Bekijk hier meer geweldige recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.