Geroosterde Knolselderijsoep Met Truffel Tapenade En Parmezaanse Kaaskrokantjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Geroosterde knolselderijsoep met truffel tapenade en Parmezaanse kaaskrokantjes

Dit soepje van knolselderij en truffel is een veelbelovend begin van een speciaal etentje. De truffel tapenade bij de soep maakt er een heel bijzonder gerecht van. Leuk om dit soepje in glaasjes te serveren met een bladerdeeg kaaskrokantje op de rand.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde knolselderijsoep met truffel tapenade en parmezaanse kaaskrokantjes

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220˚C. Leg de blokjes knolselderij samen met 3 gekneusde teentjes knoflook op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak voor 30 min in het midden van de oven.
2
Snipper 1 gele ui en bak deze kort met 0,5 el olijfolie in een soeppan. Haal twee van de drie knoflookteentjes tussen de knolselderij uit en voeg de knolselderij met de overige knoflookteen toe aan de soeppan. Voeg 1 liter bouillon en de kookroom toe. Pureer met een staafmixer tot een romige en stevige soep. Voeg eventueel extra bouillon toe voor de gewenste dikte.
3
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in 4 min op laag vuur goudbruin. Blijf constant de pan bewegen zodat ze niet aanbranden.
4
Druk uit het plakje bladerdeeg met een uitsteekvorm 4 sterretjes en snijd een gleufje uit de sterren zodat ze op de rand van het glas kunnen worden gezet. Bedek de sterretjes met Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout. Bak de sterren in 10 min af in de voorverwarmde oven op 220 graden.
5
Serveer de knolselderijsoep in de glaasjes. Top af met 1 tl truffel tapenade, fijn gehakte peterselie, pijnboompitjes en de knapperige kaasster op de rand van het glas.
FRIS San Tanaro Barbera D'Asti Superiore
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Bij een soep met knolselderij en truffel kan je geen standaard wijn schenken. Kies daarom voor deze Barbera d’Asti. Kersen, frambozen, zwarte bessen, vanille, houttonen, laurier en peper. Krijg je al zin om deze bijzondere wijn te proeven?

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via