Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus

Geroosterde wortels met harissa

Geef wortels een twist met harissa, een geurige peperpasta, en tahin, dat lijkt qua textuur op pindakaas en is gemaakt van sesamzaadjes. Deze ingrediënten worden veel gebruikt in het Midden-Oosten, waar ze meester zijn in het gebruik van smaakvolle kruiden!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 500 gr bospenen
 2 el harissa met rozenblaadjes
 2 el yoghurt Griekse stijl
 3 el tahin
 1 el honing
 4 el water
 Zout
 40 gr gepelde pistachenoten
 4 takjes verse munt
 4 el granaatappelpitjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de bospenen en laat een klein deel van de groene loof aan de wortel zitten ter decoratie. Besmeer met de rozenharissa en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Rooster de wortels 20 à 30 min. in de oven totdat ze beetgaar zijn.

3

Bereid ondertussen de tahinsaus door de yoghurt te mengen met de tahin, honing, het water en een snufje zout.

4

Rooster de pistachenootjes in een droge pan totdat ze licht beginnen te kleuren. Laat afkoelen en hak fijn samen met de munt.

5

Serveer de geroosterde wortels met de tahin-yoghurtsaus en top af met pistachenootjes, munt en granaatappelpitjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr bospenen
 2 el harissa met rozenblaadjes
 2 el yoghurt Griekse stijl
 3 el tahin
 1 el honing
 4 el water
 Zout
 40 gr gepelde pistachenoten
 4 takjes verse munt
 4 el granaatappelpitjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de bospenen en laat een klein deel van de groene loof aan de wortel zitten ter decoratie. Besmeer met de rozenharissa en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Rooster de wortels 20 à 30 min. in de oven totdat ze beetgaar zijn.

3

Bereid ondertussen de tahinsaus door de yoghurt te mengen met de tahin, honing, het water en een snufje zout.

4

Rooster de pistachenootjes in een droge pan totdat ze licht beginnen te kleuren. Laat afkoelen en hak fijn samen met de munt.

5

Serveer de geroosterde wortels met de tahin-yoghurtsaus en top af met pistachenootjes, munt en granaatappelpitjes.

Geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.