Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus

Geef je lentewortels een twist met harissa, een geurige peperpasta en tahinsaus dat lijkt op pindakaas gemaakt van sesamzaadjes. Deze ingrediënten worden veel gebruikt in het Midden-Oosten, waar ze meester zijn in het gebruik van smaakvolle kruiden!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 zak bospeen, 500 gr
 2 el rozenharissa
 2 el yoghurt Griekse stijl
 3 el tahin
 1 el honing
 4 el water
 Snufje zout
 40 gr pistachenootjes
 4 takjes verse munt
 4 el granaatappelpitjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C

2

Schil de worteltjes en laat een deel van de groene loof aan de wortel zitten ter decoratie. Besmeer de wortels met de rozenharissa en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Rooster de wortels 20 à 30 minuten in de oven totdat ze beetgaar zijn.

4

Bereid ondertussen de tahinsaus door de yoghurt te mengen met de tahin, honing, water en een snufje zout.

5

Rooster de pistachenootjes in een droge pan totdat ze licht beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen en hak fijn. Hak ook de munt fijn.

6

Serveer de geroosterde wortels met de tahin-yoghurtsaus en top af met nootjes, munt en granaatappelpitjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 zak bospeen, 500 gr
 2 el rozenharissa
 2 el yoghurt Griekse stijl
 3 el tahin
 1 el honing
 4 el water
 Snufje zout
 40 gr pistachenootjes
 4 takjes verse munt
 4 el granaatappelpitjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C

2

Schil de worteltjes en laat een deel van de groene loof aan de wortel zitten ter decoratie. Besmeer de wortels met de rozenharissa en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Rooster de wortels 20 à 30 minuten in de oven totdat ze beetgaar zijn.

4

Bereid ondertussen de tahinsaus door de yoghurt te mengen met de tahin, honing, water en een snufje zout.

5

Rooster de pistachenootjes in een droge pan totdat ze licht beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen en hak fijn. Hak ook de munt fijn.

6

Serveer de geroosterde wortels met de tahin-yoghurtsaus en top af met nootjes, munt en granaatappelpitjes.

Geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.