Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Gestoomde zalm in nori met couscoussalade

Gestoomde zalm in nori met couscoussalade

Ben jij ook een groot sushi fan? Dan is dit gerecht zeker iets voor jou. Door de zalm te stomen in norivellen krijg je de smaak van sushi, maar in een ander jasje! Deze heerlijke, gestoomde zalm wordt geserveerd met een frisse couscoussalade.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 100 gr parelcouscous
 1 gele paprika
 ½ komkommer
 125 gr snoeptomaatjes
 2 el wasabi mayonaise
 2 el yoghurt
 4 takjes peterselie, fijngehakt
 Peper en zout
 2 zalmfilets
 2 norivellen
 2 partjes citroen

Bereidingswijze
1

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het stoommandje op een pan met water en breng het water aan de kook.

2

Snijd de paprika en komkommer in blokjes en de tomaatjes doormidden. Meng in een schaaltje de wasabi mayonaise, yoghurt en peterselie tot een sausje. Breng op smaak met peper en zout.

3

Rol de zalmfilets per stuk op in 1 norivel. Zorg dat het norivel goed vast zit door de zijkanten dicht te plakken met een beetje water. Leg de zalmfilets voor 5 min. in het stoommandje op de pan met kokend water.

4

Meng de warme parelcouscous met de paprika, komkommer, tomaatjes en wasabi-yoghurtsaus. Serveer met de gestoomde zalm en een schijfje citroen.

Tip! Ben jij helemaal fan van sojasaus? Dip de zalm dan in een schaaltje sojasaus en laat de citroen achterwege.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr parelcouscous
 1 gele paprika
 ½ komkommer
 125 gr snoeptomaatjes
 2 el wasabi mayonaise
 2 el yoghurt
 4 takjes peterselie, fijngehakt
 Peper en zout
 2 zalmfilets
 2 norivellen
 2 partjes citroen

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het stoommandje op een pan met water en breng het water aan de kook.

2

Snijd de paprika en komkommer in blokjes en de tomaatjes doormidden. Meng in een schaaltje de wasabi mayonaise, yoghurt en peterselie tot een sausje. Breng op smaak met peper en zout.

3

Rol de zalmfilets per stuk op in 1 norivel. Zorg dat het norivel goed vast zit door de zijkanten dicht te plakken met een beetje water. Leg de zalmfilets voor 5 min. in het stoommandje op de pan met kokend water.

4

Meng de warme parelcouscous met de paprika, komkommer, tomaatjes en wasabi-yoghurtsaus. Serveer met de gestoomde zalm en een schijfje citroen.

Tip! Ben jij helemaal fan van sojasaus? Dip de zalm dan in een schaaltje sojasaus en laat de citroen achterwege.

Gestoomde zalm in nori met couscoussalade
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

The Stump Jump White Blend.

Deze zacht gestoomde zalm met citroen en wasabi vraagt om een zachte wijn met frisheid en kruidigheid; sauvignon brengt frisheid, riesling kruidigheid en marsanne en rousanne zachtheid.

Met code EAT10 bestel je hem nu met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.