Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Gevulde avocado caprese

Gevulde avocado caprese

Avocado, een romige, voedzame vrucht en favoriet van velen. Als guacamole, in een salade… of gegrild én gevuld! Wij vullen deze gegrilde avocado met een klassieke combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum, oftewel caprese. Leuk om te serveren als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 ½ teentje knoflook
 3 el olijfolie
 2 el witte wijnazijn
 2 tl honing
 10 snacktomaatjes
 15 blaadjes verse basilicum
 1 avocado
 ½ bol buffelmozzarella
 2 el balsamico cremaceto
 Snufje fleur de sel
 Optioneel: 2 sneetjes bruin vloerbrood

Bereidingswijze
1

Pers de knoflook en verwarm deze 2 min. op laag vuur samen met de olijfolie in een koekenpan. Laat de knoflookolie afkoelen.

2

Bereid de vinaigrette door de witte wijnazijn te mengen met de knoflookolie en honing.

3

Snijd de snacktomaatjes in achten en hak de basilicum grof. Meng dit met de vinaigrette.

4

Verwarm een grillpan. Snijd de avocado doormidden en verwijder voorzichtig de pit. Rooster de beide helften van de avocado 1 min. met het vruchtvlees naar beneden en druk deze zacht aan in de pan.

5

Scheur de mozzarella in stukjes. Vul de avocado met tomatensalsa en verdeel de mozzarella eroverheen. Top de avocado af met wat balsamico cremaceto en een snufje fleur de sel.

Ingrediënten

Ingrediënten
 ½ teentje knoflook
 3 el olijfolie
 2 el witte wijnazijn
 2 tl honing
 10 snacktomaatjes
 15 blaadjes verse basilicum
 1 avocado
 ½ bol buffelmozzarella
 2 el balsamico cremaceto
 Snufje fleur de sel
 Optioneel: 2 sneetjes bruin vloerbrood

Instructies

Bereidingswijze
1

Pers de knoflook en verwarm deze 2 min. op laag vuur samen met de olijfolie in een koekenpan. Laat de knoflookolie afkoelen.

2

Bereid de vinaigrette door de witte wijnazijn te mengen met de knoflookolie en honing.

3

Snijd de snacktomaatjes in achten en hak de basilicum grof. Meng dit met de vinaigrette.

4

Verwarm een grillpan. Snijd de avocado doormidden en verwijder voorzichtig de pit. Rooster de beide helften van de avocado 1 min. met het vruchtvlees naar beneden en druk deze zacht aan in de pan.

5

Scheur de mozzarella in stukjes. Vul de avocado met tomatensalsa en verdeel de mozzarella eroverheen. Top de avocado af met wat balsamico cremaceto en een snufje fleur de sel.

Gevulde avocado caprese

Tip: Als voorgerecht is een halve gevulde avocado per persoon voldoende. Serveer je het als lunch? Reken dan op 2 halve gevulde avocado’s per persoon en serveer eventueel met een geroosterde boterham.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.