Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gevulde courgette met couscous en geitenkaas

Gevulde courgette met couscoussalade

Makkelijk, lekker en voedzaam. Deze gevulde courgette met couscous en geitenkaas is heerlijk als vegetarische maaltijd. Dankzij groenten en de volkoren couscous is dit bovendien een verantwoorde en gezonde maaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 2 courgettes
 3 el olijfolie
 2 tl za'atar kruiden
 2 el pijnboompitten
 150 gr volkoren couscous
 1 rode paprika
 2 bosuien
 75 gr granaatappelpitjes
 Zout en peper
 1 el limoensap
 200 gr geitenkaas
 2 takjes peterselie

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol uit. Bewaar het vruchtvlees. Besmeer de binnenkant van de courgettes met 1 el olijfolie en strooi de za’atar kruiden eroverheen. Bak in 20 min. gaar in het midden van de oven.

3

Hak ondertussen het vruchtvlees van de courgettes fijn en bak kort aan in een koekenpan.

4

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

5

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en de bosuien in dunne ringen.

6

Meng de couscous met het vruchtvlees van de courgette, rode paprika, bosui, granaatappel- en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper.

7

Maak een dressing van 2 el olijfolie en het limoensap. Meng deze door de couscous.

8

Vul de courgettes met de couscous en verkruimel hier de geitenkaas overheen. Garneer met peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 courgettes
 3 el olijfolie
 2 tl za'atar kruiden
 2 el pijnboompitten
 150 gr volkoren couscous
 1 rode paprika
 2 bosuien
 75 gr granaatappelpitjes
 Zout en peper
 1 el limoensap
 200 gr geitenkaas
 2 takjes peterselie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol uit. Bewaar het vruchtvlees. Besmeer de binnenkant van de courgettes met 1 el olijfolie en strooi de za’atar kruiden eroverheen. Bak in 20 min. gaar in het midden van de oven.

3

Hak ondertussen het vruchtvlees van de courgettes fijn en bak kort aan in een koekenpan.

4

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

5

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en de bosuien in dunne ringen.

6

Meng de couscous met het vruchtvlees van de courgette, rode paprika, bosui, granaatappel- en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper.

7

Maak een dressing van 2 el olijfolie en het limoensap. Meng deze door de couscous.

8

Vul de courgettes met de couscous en verkruimel hier de geitenkaas overheen. Garneer met peterselie.

Gevulde courgette met couscous en geitenkaas
Gevulde courgette

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.