Met pasta ben je niet snel uitgekeken. In dit recept worden grote pastaschelpen gevuld met een heerlijke spinazie-ricottasaus. Doordat de pastaschelpen in een laag tomatensaus met zalm worden gelegd, afgetopt met geraspte mozzarella, ontstaat er een echte smaak explosie!
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pastaschelpen in 6 min beetgaar. Snipper de knoflook en de ui fijn.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg de spinazie en de uitgelekte doperwten toe en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de ricotta en basilicum toe. Pureer de saus licht totdat de spinazie en doperwten vermengd zijn met de ricotta en basilicum.
Snijd de zalm kleine stukjes en de tomaatjes door de helft. Meng op de bodem van een ovenschaal de tomaatjes, zalm en passata door elkaar. Vul de uitgelekte pastaschelpen elk met 1 el van het ricottamengsel en leg ze in een patroon in de tomatensaus. Strooi de mozzarella over de pastaschelpen.
Zet de ovenschaal voor 5 minuten in het midden van de oven. Serveer de gevulde pasta zodra de kaas is gesmolten.
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pastaschelpen in 6 min beetgaar. Snipper de knoflook en de ui fijn.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg de spinazie en de uitgelekte doperwten toe en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de ricotta en basilicum toe. Pureer de saus licht totdat de spinazie en doperwten vermengd zijn met de ricotta en basilicum.
Snijd de zalm kleine stukjes en de tomaatjes door de helft. Meng op de bodem van een ovenschaal de tomaatjes, zalm en passata door elkaar. Vul de uitgelekte pastaschelpen elk met 1 el van het ricottamengsel en leg ze in een patroon in de tomatensaus. Strooi de mozzarella over de pastaschelpen.
Zet de ovenschaal voor 5 minuten in het midden van de oven. Serveer de gevulde pasta zodra de kaas is gesmolten.
Ik vind het ingredient tuinerwten wat verwarrend. Wordt hiermee tuinbonen of doperwten bedoeld?
Hi,
Bedankt voor je reactie. We bedoelen hier doperwten uit pot, het recept is aangepast. 🙂
Groet,
Jennifer
Hoi, wat een lekker recept. Voor wat betreft de erwten, kies ik liever diepvries erwten. Kun je makkelijker 100 gram uit halen, de rest in de vriezer bewaren.
Met een pot houd je altijd weer een rest over.
Groetjes Nettie
Hi Nettie,
Dat kan natuurlijk ook! Let wel op als je de bevroren erwten aan de pan toevoegt, er niet te veel vocht overblijft.
Mocht je nog doperwtjes over hebben, kun je die ook in een ander gerecht gebruiken. Zoals dit vispannetje met bladerdeeg. 🙂
Groet,
Jennifer
Ik vond de schelpen met vulling een tikje saai. Wellicht had de zalm beter door de spinazie ricotta mengsel worden gedaan (in de schelp vulling dus.). Omdat de schelpen vrij groot zijn,lukt het nu niet om wat van de zalm en de spinazie-ricotta tegelijkertijd te proeven.
Los daarvan is het wel erg machtig.
Mvg,
Ronald
Hi Ronald,
Bedankt voor je feedback. Goeie tip!
Hopelijk heeft het verder goed gesmaakt 🙂
Groet,
Jennifer