Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gevulde pastaschelpen met spinazie en zalm

Gevulde pastaschelpen

Met pasta ben je niet snel uitgekeken. In dit recept worden grote pastaschelpen gevuld met een heerlijke spinazie-ricottasaus. Doordat de pastaschelpen in een laag tomatensaus met zalm worden gelegd, afgetopt met geraspte mozzarella, ontstaat er een echte smaak explosie!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 20 grote pastaschelpen Conchiglioni
 2 uien
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 100 gr spinazie
 100 gr doperwten uit pot
 200 gr ricotta
 8 gr verse basilicum
 125 gr gerookte zalm
 100 gr cherrytomaten
 250 ml passata met kruiden
 1 handje geraspte mozzarella

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pastaschelpen in 6 min beetgaar. Snipper de knoflook en de ui fijn.

2

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg de spinazie en de uitgelekte doperwten toe en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de ricotta en basilicum toe. Pureer de saus licht totdat de spinazie en doperwten vermengd zijn met de ricotta en basilicum.

3

Snijd de zalm kleine stukjes en de tomaatjes door de helft. Meng op de bodem van een ovenschaal de tomaatjes, zalm en passata door elkaar. Vul de uitgelekte pastaschelpen elk met 1 el van het ricottamengsel en leg ze in een patroon in de tomatensaus. Strooi de mozzarella over de pastaschelpen.

4

Zet de ovenschaal voor 5 minuten in het midden van de oven. Serveer de gevulde pasta zodra de kaas is gesmolten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 20 grote pastaschelpen Conchiglioni
 2 uien
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 100 gr spinazie
 100 gr doperwten uit pot
 200 gr ricotta
 8 gr verse basilicum
 125 gr gerookte zalm
 100 gr cherrytomaten
 250 ml passata met kruiden
 1 handje geraspte mozzarella

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pastaschelpen in 6 min beetgaar. Snipper de knoflook en de ui fijn.

2

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg de spinazie en de uitgelekte doperwten toe en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de ricotta en basilicum toe. Pureer de saus licht totdat de spinazie en doperwten vermengd zijn met de ricotta en basilicum.

3

Snijd de zalm kleine stukjes en de tomaatjes door de helft. Meng op de bodem van een ovenschaal de tomaatjes, zalm en passata door elkaar. Vul de uitgelekte pastaschelpen elk met 1 el van het ricottamengsel en leg ze in een patroon in de tomatensaus. Strooi de mozzarella over de pastaschelpen.

4

Zet de ovenschaal voor 5 minuten in het midden van de oven. Serveer de gevulde pasta zodra de kaas is gesmolten.

Gevulde pastaschelpen met spinazie en zalm

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.