Gevulde pita’s met witvis, garnalen en knoflook-yoghurtsaus

pita's

Zet een verrassend visgerecht op tafel met onze gevulde pita’s met witvis, garnalen en knoflook-yoghurtsaus. De witvis en garnalen worden samen met enkele smaakmakers gevormd tot kleine viskoekjes voor in de pita’s. De toevoeging van de zelfgemaakte saus en wortel- en komkommerlinten zorgen voor de fris geheel.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 7 gr koriander
 2 teentjes knoflook
 ½ rode chilipeper
 2 lente-uitjes
 300 gr witvis, zoals kabeljauw of pangasius
 150 gr garnalen, rauw en gepeld
 2 el rode currypasta
 2 el vissaus
 1 ei
 100 gr mais
 100 ml yoghurt
 Peper en zout
 4 pitabroodjes
 1 wortel
 ½ komkommer
 2 el zonnebloemolie
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Staafmixer
 Kaasschaaf
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220℃.. Snijd de koriander, knoflook, chilipeper en lente-ui fijn.

2

Pureer de witvis, garnalen, currypasta, vissaus, het ei en de helft van de knoflook met een staafmixer tot een egale massa. Voeg vervolgens de mais en 2/3 van de fijngesneden koriander toe en roer goed door. Vorm 12 gelijke balletjes van het vismengsel en druk deze een klein beetje plat. Bewaar koel op een afgedekt bord tot ze gebakken kunnen worden.

3

Schaaf met een kaasschaaf flinterdunne plakjes van de komkommer en de wortel. Week de wortel eventueel kort in een schaaltje kokend water om iets te laten garen.

4

Meng de yoghurt met de overgebleven knoflook, koriander, chilipeper en lente-ui, en breng op smaak met peper en zout.

5

Leg de pitabroodjes 4 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de viskoekjes 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6

Snijd de pitabroodjes open en vul met de komkommer-wortelsalade, de viskoekjes en de zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 7 gr koriander
 2 teentjes knoflook
 ½ rode chilipeper
 2 lente-uitjes
 300 gr witvis, zoals kabeljauw of pangasius
 150 gr garnalen, rauw en gepeld
 2 el rode currypasta
 2 el vissaus
 1 ei
 100 gr mais
 100 ml yoghurt
 Peper en zout
 4 pitabroodjes
 1 wortel
 ½ komkommer
 2 el zonnebloemolie
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Staafmixer
 Kaasschaaf
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220℃.. Snijd de koriander, knoflook, chilipeper en lente-ui fijn.

2

Pureer de witvis, garnalen, currypasta, vissaus, het ei en de helft van de knoflook met een staafmixer tot een egale massa. Voeg vervolgens de mais en 2/3 van de fijngesneden koriander toe en roer goed door. Vorm 12 gelijke balletjes van het vismengsel en druk deze een klein beetje plat. Bewaar koel op een afgedekt bord tot ze gebakken kunnen worden.

3

Schaaf met een kaasschaaf flinterdunne plakjes van de komkommer en de wortel. Week de wortel eventueel kort in een schaaltje kokend water om iets te laten garen.

4

Meng de yoghurt met de overgebleven knoflook, koriander, chilipeper en lente-ui, en breng op smaak met peper en zout.

5

Leg de pitabroodjes 4 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de viskoekjes 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6

Snijd de pitabroodjes open en vul met de komkommer-wortelsalade, de viskoekjes en de zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus.

Gevulde pita’s met witvis, garnalen en knoflook-yoghurtsaus

Witvis lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje saai, maar je kunt er zoveel kanten mee op! Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke kabeljauw in pistachekorst met doperwten-mangosalade!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.