Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gevulde portobello met geitenkaas en pistache-peterselie pesto

Gevulde portobello

De portobello is een kastanjechampignon waar je veel kanten mee op kunt. Door de grootte van deze paddenstoel, is de portobello erg geschikt om te vullen met andere ingrediënten. Wij vullen deze heerlijke champignon met geitenkaas en pistache-peterselie pesto; een simpel, maar onwijs lekker voorgerechtje.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 30 gr gepelde pistachenoten
 5 gr peterselie
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 4 portobello’s
 4 plakjes geitenkaas
Extra keukenbenodigdheden
 Hakmolen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de pistachenoten met de peterselie en olijfolie fijn tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

2

Besmeer de buitenkant van de portobello’s met de pistache-peterselie pesto en leg een plakje geitenkaas in het midden van de portobello. Verwarm de portobello’s 15 minuten in de oven.

3

Smeer met een siliconen kwast een veeg pistache-peterselie pesto over het bord. Leg de portobello op het bord en serveer warm.

Ingrediënten

Ingrediënten
 30 gr gepelde pistachenoten
 5 gr peterselie
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 4 portobello’s
 4 plakjes geitenkaas
Extra keukenbenodigdheden
 Hakmolen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de pistachenoten met de peterselie en olijfolie fijn tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

2

Besmeer de buitenkant van de portobello’s met de pistache-peterselie pesto en leg een plakje geitenkaas in het midden van de portobello. Verwarm de portobello’s 15 minuten in de oven.

3

Smeer met een siliconen kwast een veeg pistache-peterselie pesto over het bord. Leg de portobello op het bord en serveer warm.

Gevulde portobello met geitenkaas en pistache-peterselie pesto

Bekijk ook het recept voor pesto pappardelle, waar een gevulde portobello verwerkt wordt als ‘cadeautje’ in het gerecht!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.