Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas

Zalmbonbon

Een hartige bonbon, dat is nog eens een verrassend borrelhapje! Deze bonbon van gerookte zalm vul je met zelfgemaakte kruidenroomkaas, een gouden combinatie. De bonbon is ideaal tijdens een uitgebreide borrel, maar kan ook als voorgerecht worden geserveerd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 200 gr gerookte zalm
 ½ bosje bieslook
 ½ bosje dille + extra ter garnering
 2 el zongedroogde tomaten
 1 citroen
 200 gr roomkaas naturel
 Peper en zout
 1 el honing
 1 el grove mosterd
 4 el olijfolie
 40 gr veldsla
 1 avocado

Bereidingswijze
1

Bekleed de binnenkant van 4 kleine koffiekopjes of schaaltjes met huishoudfolie. Bekleed de binnenkant vervolgens met de zalmplakken. Zorg dat de zalm goed overlapt zodat er geen gaatjes ontstaan. Laat de zalm iets over de rand heen hangen om de bonbons straks makkelijk dicht te vouwen. Bewaar een paar plakjes zalm om de bonbon later mee dicht te maken.

2

Snijd de bieslook, dille en zongedroogde tomaten fijn. Pers de citroen uit. Meng de bieslook, dille, zongedroogde tomaten, roomkaas, de helft van het citroensap en peper en zout naar smaak door elkaar.

3

Vul de met zalm beklede schaaltjes met de roomkaasvulling. Vouw de bonbon dicht en leg het apart gehouden plakjes zalm over de vulling heen en druk licht aan. Zet minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

4

Maak ondertussen de dressing door de honing, mosterd, olijfolie en het overgebleven citroensap te mengen. Breng op smaak met peper. Maak de veldsla aan met 1 el van de dressing.

5

Haal de zalmbonbons uit de schaaltjes en haal voorzichtig het huishoudfolie er vanaf.

6

Snijd de avocado in dunne plakjes.

7

Verdeel de veldsla over 4 bordjes en plaats hier de zalmbonbons op. Leg op iedere zalmbonbon een paar plakjes avocado en een takje dille. Garneer met de rest van de dressing.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr gerookte zalm
 ½ bosje bieslook
 ½ bosje dille + extra ter garnering
 2 el zongedroogde tomaten
 1 citroen
 200 gr roomkaas naturel
 Peper en zout
 1 el honing
 1 el grove mosterd
 4 el olijfolie
 40 gr veldsla
 1 avocado

Instructies

Bereidingswijze
1

Bekleed de binnenkant van 4 kleine koffiekopjes of schaaltjes met huishoudfolie. Bekleed de binnenkant vervolgens met de zalmplakken. Zorg dat de zalm goed overlapt zodat er geen gaatjes ontstaan. Laat de zalm iets over de rand heen hangen om de bonbons straks makkelijk dicht te vouwen. Bewaar een paar plakjes zalm om de bonbon later mee dicht te maken.

2

Snijd de bieslook, dille en zongedroogde tomaten fijn. Pers de citroen uit. Meng de bieslook, dille, zongedroogde tomaten, roomkaas, de helft van het citroensap en peper en zout naar smaak door elkaar.

3

Vul de met zalm beklede schaaltjes met de roomkaasvulling. Vouw de bonbon dicht en leg het apart gehouden plakjes zalm over de vulling heen en druk licht aan. Zet minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

4

Maak ondertussen de dressing door de honing, mosterd, olijfolie en het overgebleven citroensap te mengen. Breng op smaak met peper. Maak de veldsla aan met 1 el van de dressing.

5

Haal de zalmbonbons uit de schaaltjes en haal voorzichtig het huishoudfolie er vanaf.

6

Snijd de avocado in dunne plakjes.

7

Verdeel de veldsla over 4 bordjes en plaats hier de zalmbonbons op. Leg op iedere zalmbonbon een paar plakjes avocado en een takje dille. Garneer met de rest van de dressing.

Gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas

Tip: Weinig tijd? Gebruik kant-en-klare kruidenroomkaas voor de vulling.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.