Chorizo is een Spaanse worst vol smaak. Door het bakken van de worst neemt de saus de kruiden en specerijen op en kun je met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht maken. De gnocchi wordt geserveerd met een chorizo-tomatensaus.
Snijd de chorizo worst in kleine blokjes en bak de worst 5 min aan. Voeg de passata toe aan de chorizo worst. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de saus op laag vuur 5 min pruttelen.
Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes en meng deze door de saus. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer door de saus.
Meng de spinazie beetje bij beetje door de pasta tot de spinazie geslonken is. Pluk de mozzarella en verdeel deze over het gerecht.
Ingrediënten
Instructies
Snijd de chorizo worst in kleine blokjes en bak de worst 5 min aan. Voeg de passata toe aan de chorizo worst. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de saus op laag vuur 5 min pruttelen.
Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes en meng deze door de saus. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer door de saus.
Meng de spinazie beetje bij beetje door de pasta tot de spinazie geslonken is. Pluk de mozzarella en verdeel deze over het gerecht.
Wijntip van Yves
Weingut Leth Blauer Zweigelt.
Bij dit gerecht met Spaanse chorizo drinken we… Oostenrijks rood! Deze Zweigelt is lekker sappig: bessen en kersen, met een vleugje witte peper, heerlijk in combinatie met dit recept.
Gezien de vele goede ingrediënten is de smaak erg tomaat waardoor de rest ondersneeuwt.
Franc
Hoi Franc,
Bedankt voor je feedback. Wij vinden de ingrediënten in dit recept ook goed matchen! Wellicht zou je iets met de verhouding kunnen spelen qua tomatensaus zodat hij helemaal naar jouw wens is de volgende keer? Wellicht 50 gram per persoon minder.
Als je een liefhebber bent van gnocchi kan ik je deze romige gnocchi met tonijn en courgette ook zeker aanraden!
Groetjes,
Marie