Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gnocchi met chorizo-tomatensaus

Chorizo is een Spaanse worst vol smaak. Door het bakken van de worst neemt de saus de kruiden en specerijen op en kun je met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht maken. De gnocchi wordt geserveerd met een chorizo-tomatensaus.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 200 gr pittige chorizo worst
 500 gr passata (tomatensaus)
 1 el Italiaanse kruiden
 Peper
 2 paprika's (geel en rood)
 250 gr gnocchi
 400 gr spinazie
 125 gr mozzarella

Bereidingswijze
1

Snijd de chorizo worst in kleine blokjes en bak de worst 5 min aan. Voeg de passata toe aan de chorizo worst. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de saus op laag vuur 5 min pruttelen.

2

Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes en meng deze door de saus. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer door de saus.

3

Meng de spinazie beetje bij beetje door de pasta tot de spinazie geslonken is. Pluk de mozzarella en verdeel deze over het gerecht.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr pittige chorizo worst
 500 gr passata (tomatensaus)
 1 el Italiaanse kruiden
 Peper
 2 paprika's (geel en rood)
 250 gr gnocchi
 400 gr spinazie
 125 gr mozzarella

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de chorizo worst in kleine blokjes en bak de worst 5 min aan. Voeg de passata toe aan de chorizo worst. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de saus op laag vuur 5 min pruttelen.

2

Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes en meng deze door de saus. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer door de saus.

3

Meng de spinazie beetje bij beetje door de pasta tot de spinazie geslonken is. Pluk de mozzarella en verdeel deze over het gerecht.

Gnocchi met chorizo in tomatensaus
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Weingut Leth Blauer Zweigelt.

Bij dit gerecht met Spaanse chorizo drinken we… Oostenrijks rood! Deze Zweigelt is lekker sappig: bessen en kersen, met een vleugje witte peper, heerlijk in combinatie met dit recept.

Met code EAT10 bestel je hem nu met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.