Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gnocchi met dillepesto en kabeljauw

Met verse dille maak je zelf makkelijk een heerlijke variatie op de klassieke pesto met basilicum. Wij verwerken de pesto in deze maaltijd met gnocchi en witvis.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten dillepesto
 15 gr verse dille
 35 gr verse spinazie
 40 gr geroosterde pecannoten
 1 teentje knoflook
 1 el citroensap
 ½ tl chili vlokken
 1 el ricotta
 Snufje zout
Ingrediënten
 2 kabeljauwfilets
 40 gr bloem
 1 groene paprika
 400 gr gnocchi
 1 el olie
 200 gr verse spinazie
 20 gr boter
 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
1

Maal 10 gr dille in een blender of keukenmachine met de spinazie, pecannoten, knoflook, citroensap, chili vlokken, olijfolie, ricotta en wat zout tot een gladde pesto. Houd de overige takjes dille apart ter decoratie.

2

Bedek de kabeljauwfilets met een dun laagje bloem. Snijd de paprika in blokjes en breng een pan met water aan de kook voor de gnocchi.

3

Verhit olie in een pan en bak de paprikablokjes totdat ze iets zachter worden. Voeg daarna de spinazie toe en bak mee totdat deze geslonken is.

4

Smelt in een andere pan een klontje boter en voeg een scheut neutrale olie toe. Bak de kabeljauwfilets ongeveer 3 à 4 min. aan iedere kant, totdat ze mooi bruin en gaar zijn.

5

Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Doe 100 gr van de pesto bij de gnocchi en roer door.

6

Serveer de gnocchi samen met de gebakken paprika, spinazie en kabeljauw. Top af met wat Parmezaanse kaas en verse dille. Verdeel naar smaak extra dillepesto over de vis.

Tip! Pesto over? Serveer deze dan bij een stokbroodje of toastje.

Ingrediënten

Ingrediënten dillepesto
 15 gr verse dille
 35 gr verse spinazie
 40 gr geroosterde pecannoten
 1 teentje knoflook
 1 el citroensap
 ½ tl chili vlokken
 1 el ricotta
 Snufje zout
Ingrediënten
 2 kabeljauwfilets
 40 gr bloem
 1 groene paprika
 400 gr gnocchi
 1 el olie
 200 gr verse spinazie
 20 gr boter
 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Bereidingswijze
1

Maal 10 gr dille in een blender of keukenmachine met de spinazie, pecannoten, knoflook, citroensap, chili vlokken, olijfolie, ricotta en wat zout tot een gladde pesto. Houd de overige takjes dille apart ter decoratie.

2

Bedek de kabeljauwfilets met een dun laagje bloem. Snijd de paprika in blokjes en breng een pan met water aan de kook voor de gnocchi.

3

Verhit olie in een pan en bak de paprikablokjes totdat ze iets zachter worden. Voeg daarna de spinazie toe en bak mee totdat deze geslonken is.

4

Smelt in een andere pan een klontje boter en voeg een scheut neutrale olie toe. Bak de kabeljauwfilets ongeveer 3 à 4 min. aan iedere kant, totdat ze mooi bruin en gaar zijn.

5

Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Doe 100 gr van de pesto bij de gnocchi en roer door.

6

Serveer de gnocchi samen met de gebakken paprika, spinazie en kabeljauw. Top af met wat Parmezaanse kaas en verse dille. Verdeel naar smaak extra dillepesto over de vis.

Tip! Pesto over? Serveer deze dan bij een stokbroodje of toastje.

Gnocchi met dillepesto en kabeljauw

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.