Gnocchi met makreel en bietensaus

Gnocchi met makreel en bietensaus

Gnocchi (uit te spreken als ‘njokkie’), is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel. Wij combineren onze gnocchi met gerookte makreel en een zelfgemaakte bietensaus; een lekker en kleurrijk gerecht.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 500 gr gnocchi
 4 el olie
 1 ui
 400 gr voorgekookte bieten
 2 el crème fraîche
 Peper en zout
 100 gr verse spinazie
 30 gr Parmezaanse kaas
 100 gr gerookte makreelfilet
Keukenbenodigdheden
 Diepe pan
 2 Koekenpannen
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Kook de gnocchi in 3 minuten gaar in kokend water. Spoel de gekookte gnocchi net zolang af met koud water totdat het water helder van kleur is en schep op een bord met 3 lagen keukenpapier om te drogen.

2

Verhit 3 el olie in een koekenpan en verwarm op hoog vuur. Voeg de gnocchi toe aan de hete olie, en laat op middelhoog vuur in 15-20 minuten krokant en goudbruin bakken.

3

Snijd de bieten in blokjes en snipper de ui. Verhit 1 el olie in een tweede koekenpan en bak de ui totdat deze zacht is en lichtjes kleurt. Voeg de bieten toe en verwarm deze kort mee. Schep het warme ui-bietenmengsel in een hittebestendige kom en pureer met 2 el crème fraîche tot een gladde saus. Breng de bietensaus op smaak met peper en zout.

4

Maak de borden op met een bedje spinazie. Verdeel de knapperige gnocchi over de spinazie en schep hier een grote eetlepel saus over. Top het gerecht met de makreelfilet en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr gnocchi
 4 el olie
 1 ui
 400 gr voorgekookte bieten
 2 el crème fraîche
 Peper en zout
 100 gr verse spinazie
 30 gr Parmezaanse kaas
 100 gr gerookte makreelfilet
Keukenbenodigdheden
 Diepe pan
 2 Koekenpannen
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de gnocchi in 3 minuten gaar in kokend water. Spoel de gekookte gnocchi net zolang af met koud water totdat het water helder van kleur is en schep op een bord met 3 lagen keukenpapier om te drogen.

2

Verhit 3 el olie in een koekenpan en verwarm op hoog vuur. Voeg de gnocchi toe aan de hete olie, en laat op middelhoog vuur in 15-20 minuten krokant en goudbruin bakken.

3

Snijd de bieten in blokjes en snipper de ui. Verhit 1 el olie in een tweede koekenpan en bak de ui totdat deze zacht is en lichtjes kleurt. Voeg de bieten toe en verwarm deze kort mee. Schep het warme ui-bietenmengsel in een hittebestendige kom en pureer met 2 el crème fraîche tot een gladde saus. Breng de bietensaus op smaak met peper en zout.

4

Maak de borden op met een bedje spinazie. Verdeel de knapperige gnocchi over de spinazie en schep hier een grote eetlepel saus over. Top het gerecht met de makreelfilet en Parmezaanse kaas.

Gnocchi met makreel en bietensaus

Liever een ander visje op je bord? Check hier het recept voor een heerlijke Braziliaanse visstoof met heilbot.

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.