Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Granaatappel grapefruit mocktail

granaatappel grapefruit mocktail

De mocktail: een cocktail maar dan zónder alcohol! Veelgebruikte ingrediënten zijn frisdranken, vruchtensappen, fruit en siropen. Wij maken hem met granaatappel en grapefruit, een heerlijke combinatie. Deze zomerse mocktail heb je in een handomdraai gemaakt en is perfect voor de warmere dagen!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 100 gr granaatappelpitjes
 2 takjes rozemarijn
 120 gr kristalsuiker
 400 ml water
 2 grapefruits
 400 ml bruisend water
 8 ijsklontjes
Keukenbenodigdheden
 Steelpannetje
 Siliconen spatel
 Zeef
 Citruspers

Bereidingswijze
1

Breng het water aan de kook en voeg 100 gr suiker toe. Breek de granaatappelpitjes en voeg deze samen met de rozemarijntakjes toe aan het water zodra de suiker begint op te lossen. Bewaar eventueel sap dat vrijkomt uit de granaatappelpitjes. Laat de siroop 3-5 minuten sudderen.

2

Haal de siroop, zodra deze is afgekoeld, door een zeef om de granaatappelpitjes eruit te halen. Druk vervolgens met een siliconen spatel het vruchtvlees door de zeef.

3

Pers anderhalve grapefruit uit met een citruspers en meng dit met 275 ml bruisend water. Gebruik de andere helft van de grapefruit om in partjes de snijden voor de garnering van het glas.

4

Maak de randen van de glazen nat met granaatappelsap, schep 20 gr kristalsuiker op een bord en dip de glazen met de randen in de suiker.

5

Vul de glazen met ijsklontjes, schenk ¼ van het glas vol met de afgekoelde granaatappelsiroop en giet daarop het grapefruitsap. Top het glas af met een partje grapefruit en een takje rozemarijn.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr granaatappelpitjes
 2 takjes rozemarijn
 120 gr kristalsuiker
 400 ml water
 2 grapefruits
 400 ml bruisend water
 8 ijsklontjes
Keukenbenodigdheden
 Steelpannetje
 Siliconen spatel
 Zeef
 Citruspers

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng het water aan de kook en voeg 100 gr suiker toe. Breek de granaatappelpitjes en voeg deze samen met de rozemarijntakjes toe aan het water zodra de suiker begint op te lossen. Bewaar eventueel sap dat vrijkomt uit de granaatappelpitjes. Laat de siroop 3-5 minuten sudderen.

2

Haal de siroop, zodra deze is afgekoeld, door een zeef om de granaatappelpitjes eruit te halen. Druk vervolgens met een siliconen spatel het vruchtvlees door de zeef.

3

Pers anderhalve grapefruit uit met een citruspers en meng dit met 275 ml bruisend water. Gebruik de andere helft van de grapefruit om in partjes de snijden voor de garnering van het glas.

4

Maak de randen van de glazen nat met granaatappelsap, schep 20 gr kristalsuiker op een bord en dip de glazen met de randen in de suiker.

5

Vul de glazen met ijsklontjes, schenk ¼ van het glas vol met de afgekoelde granaatappelsiroop en giet daarop het grapefruitsap. Top het glas af met een partje grapefruit en een takje rozemarijn.

Granaatappel grapefruit mocktail

Tip: toch meer zin in een cocktail mét alcohol? Vervang dan een deel van het bruisende water door witte rum.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.