Griekse Yoghurt Met Rabarber Aardbeiencompote
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Griekse yoghurt met rabarber-aardbeiencompote

Een lekker, fris dessert maak je met dit simpele recept! Deze leuke glaasjes bestaan uit een laagje Griekse yoghurt, rabarber-aardbeiencompote, weer een laagje yoghurt en afgetopt met aardbei, munt en pistachenootjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept griekse yoghurt met rabarber-aardbeiencompote

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Smelt de roomboter in een steelpannetje en fruit hierin de rabarber 2 min. aan samen met het kardemompoeder. Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe, breng aan de kook en laat 5 à 7 min. zachtjes sudderen tot de rabarber zacht is.
2
Voeg de aardbeienjam toe, roer goed door en laat afkoelen.
3
Verdeel de helft van de yoghurt over 4 glazen, schep er een flinke eetlepel compote op, gevolgd door de andere helft Griekse yoghurt. Garneer met aardbeipartjes, pistachenootjes en blaadjes munt.

Wat is Griekse yoghurt en hoe wordt het gemaakt?

Griekse yoghurt is een dikkere en romigere variant van gewone yoghurt met een hoger eiwitgehalte en minder suiker. Het wordt gemaakt door gewone yoghurt uit te lekken in een kaasdoek om het overtollige vocht te verwijderen en de dikte te vergroten.

Hoe lang blijft Griekse yoghurt goed?

Griekse yoghurt blijft in de koelkast ongeveer 1-2 weken goed na opening, mits het goed wordt afgedekt. De houdbaarheid kan variëren afhankelijk van de producent en de bewaaromstandigheden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via