Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Groene asperge-zalmrolletjes

zalmrolletjes

Groene asperges, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Zo ook in dit verrassend simpele gerecht met zalm, krieltjes en venkel. De gehalveerde kwarteleitjes en de in zalm ‘verpakte’ asperges zorgen voor een verrassend effect; zo maak je zeker indruk op jouw gasten. Deze zalmrolletjes kun je bereiden voor de lunch, maar ook zeker als bijgerecht!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 500 gr krieltjes, in de schil
 150 gr yoghurt
 3 stengels bosui, in ringetjes
 5 gr dille, fijngehakt
 1 tl mierikswortel
 Peper en zout
 350 gr groene asperges
 200 gr gerookte zalmfilet
 1 venkelknol
 12 kwarteleitjes
 1 el kappertjes

Bereidingswijze
1

Snijd de krieltjes in vieren. Kook ze in een ruime pan water in 10 minuten gaar. Meng de yoghurt met de bosui, dille en mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in ruim water in 4 minuten gaar. Giet de asperges af en laat ze afkoelen. Wikkel 2 à 3 asperges per keer in een plakje zalm en maak zo 8 pakketjes.

3

Kook de kwarteleitjes in 3 minuten gaar en laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer de eitjes.

4

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Verwijder de kern van de venkel en snijd de rest in flinterdunne plakjes. Meng de krieltjes met de venkel en de yoghurtdressing.

5

Leg de kwarteleitjes op de salade en strooi de kappertjes erover. Serveer de salade met de zalm-aspergerolletjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr krieltjes, in de schil
 150 gr yoghurt
 3 stengels bosui, in ringetjes
 5 gr dille, fijngehakt
 1 tl mierikswortel
 Peper en zout
 350 gr groene asperges
 200 gr gerookte zalmfilet
 1 venkelknol
 12 kwarteleitjes
 1 el kappertjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de krieltjes in vieren. Kook ze in een ruime pan water in 10 minuten gaar. Meng de yoghurt met de bosui, dille en mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in ruim water in 4 minuten gaar. Giet de asperges af en laat ze afkoelen. Wikkel 2 à 3 asperges per keer in een plakje zalm en maak zo 8 pakketjes.

3

Kook de kwarteleitjes in 3 minuten gaar en laat ze schrikken onder koud water. Pel en halveer de eitjes.

4

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Verwijder de kern van de venkel en snijd de rest in flinterdunne plakjes. Meng de krieltjes met de venkel en de yoghurtdressing.

5

Leg de kwarteleitjes op de salade en strooi de kappertjes erover. Serveer de salade met de zalm-aspergerolletjes.

Groene asperge-zalmrolletjes

Op zoek naar lekkere recepten voor een bijgerecht? Kijk dan hier voor meer inspiratie!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.