Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Groentefriet uit de oven met kruidige appelmoes

groentefriet uit de oven

Kip, patat en appelmoes: een gouden combinatie. Wij maken de appelmoes zelf door appelblokjes aan de kook te brengen met citroen, kaneel, jeneverbessen, laurier en esdoornsiroop. Voor een extra gladde appelmoes pureer je hem nog met een staafmixer. Groentefriet uit de oven met deze heerlijke appelmoes, klinkt goed toch?

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 15 gr salie
 4 el olijfolie
 Peper en zout
 800 gr groentefriet
 ½ citroen
 1 kg elstar-appels
 2 kaneelstokjes
 4 jeneverbessen
 2 laurierblaadjes
 2 el esdoornsiroop
 50 ml water
 600 gr gepaneerde kiphaasjes
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan met deksel

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C Haal de salieblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng in een kom de salie met 2 el olijfolie, peper en zout en de groentefriet. Leg de groentefriet op een bakplaat en bak 30 minuten in de oven.

2

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de schil van de citroen en pers hem uit.

3

Doe de appels in een pan, samen met de citroenschil, citroensap, kaneelstokjes, jeneverbessen, laurierblaadjes, esdoornsiroop en het water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de appelmoes met het deksel schuin op de pan 25 minuten zachtjes koken. Haal de laurier, kaneel en jeneverbessen uit de appelmoes.

4

Bak intussen de kiphaasjes in 2 el olijfolie in een koekenpan in 6 minuten per kant goudbruin.

5

Serveer de groentefriet met de krokante kiphaasjes en een schep appelmoes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 15 gr salie
 4 el olijfolie
 Peper en zout
 800 gr groentefriet
 ½ citroen
 1 kg elstar-appels
 2 kaneelstokjes
 4 jeneverbessen
 2 laurierblaadjes
 2 el esdoornsiroop
 50 ml water
 600 gr gepaneerde kiphaasjes
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Pan met deksel

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C Haal de salieblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng in een kom de salie met 2 el olijfolie, peper en zout en de groentefriet. Leg de groentefriet op een bakplaat en bak 30 minuten in de oven.

2

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de schil van de citroen en pers hem uit.

3

Doe de appels in een pan, samen met de citroenschil, citroensap, kaneelstokjes, jeneverbessen, laurierblaadjes, esdoornsiroop en het water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de appelmoes met het deksel schuin op de pan 25 minuten zachtjes koken. Haal de laurier, kaneel en jeneverbessen uit de appelmoes.

4

Bak intussen de kiphaasjes in 2 el olijfolie in een koekenpan in 6 minuten per kant goudbruin.

5

Serveer de groentefriet met de krokante kiphaasjes en een schep appelmoes.

Groentefriet uit de oven met kruidige appelmoes

Groentefriet ziet je steeds vaker voorbij komen. Een van de populairste varianten is toch wel de zoete aardappelfriet. Zoete aardappelfrites gecombineerd met pangasius en je hebt zo een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.