Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Gyoza dumplings

gyoza dumplings

Bekenden van de Oosterse keuken hebben het ongetwijfeld wel eens gegeten: gyoza dumplings. Deze kleine pasteitjes lijken misschien ingewikkeld, maar zijn prima zelf te maken. Combineer ze in een verrassende Oosterse high tea om extra indruk te maken op vrienden en familie.

Tip: check onze recepten voor bapao en siu mai om je Oosterse high tea compleet te maken! Streetfood specialist Alex leert je deze in een online workshop maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 100 gr half-om-halfgehakt
 3 gr zout
 10 ml plantaardige olie (voor het bakken)
 100 ml water (voor het bakken)
 1 gr maïzena
 3 gr suiker
 Snufje gemalen witte peper
 10 ml shaoxing kookwijn
 5 ml sojasaus
 20 ml sesamolie
 60 gr paksoi, fijngesneden
 10 gr lente-ui, dun gesneden
 10 gr gember, fijn geraspt
 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
 Gyoza vellen
Keukenbenodigdheden
 Rasp
 Snijplank
 Ruime kom
 Antiaanbakpan met deksel

Bereidingswijze
1

Doe alle ingrediënten (op de plantaardige olie en het water na) in een ruime kom en meng tot alle vocht is opgenomen. Vul de gyoza vellen met een volle theelepel vulling en vouw deze dicht met plooien.

2

Vet een antiaanbakpan op het vuur in met de plantaardige olie. Bak de gyoza op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg het water toe en dek direct de pan af met een deksel. Stoom de gyoza nog 8 minuten op laag vuur.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr half-om-halfgehakt
 3 gr zout
 10 ml plantaardige olie (voor het bakken)
 100 ml water (voor het bakken)
 1 gr maïzena
 3 gr suiker
 Snufje gemalen witte peper
 10 ml shaoxing kookwijn
 5 ml sojasaus
 20 ml sesamolie
 60 gr paksoi, fijngesneden
 10 gr lente-ui, dun gesneden
 10 gr gember, fijn geraspt
 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
 Gyoza vellen
Keukenbenodigdheden
 Rasp
 Snijplank
 Ruime kom
 Antiaanbakpan met deksel

Instructies

Bereidingswijze
1

Doe alle ingrediënten (op de plantaardige olie en het water na) in een ruime kom en meng tot alle vocht is opgenomen. Vul de gyoza vellen met een volle theelepel vulling en vouw deze dicht met plooien.

2

Vet een antiaanbakpan op het vuur in met de plantaardige olie. Bak de gyoza op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg het water toe en dek direct de pan af met een deksel. Stoom de gyoza nog 8 minuten op laag vuur.

Gyoza dumplings

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.