Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Halloumi met koffierub van de BBQ

Halloumi met koffierub van de BBQ

Een koffierub zorgt voor een diepere, donkere smaak. Deze rub wordt vaak gebruikt in combinatie met vlees, maar wij kiezen dit keer voor een vegetarische spies met halloumi. Deze zoute kaassoort is ideaal om te grillen en daarom perfect voor op de barbecue.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding1 uurKooktijd1 uur 30 minutenTotale Tijd2 uren 30 minuten

Ingrediënten
 1 rode ui
 200 ml water
 100 ml appelazijn
 1 el suiker
 3 tl zout
 1 bol knoflook
 1 el olijfolie
 4 el gemalen koffie
 2 tl gerookte paprikapoeder
 2 tl knoflookpoeder
 2 el bruine suiker
 ½ bosje tijm, fijngesneden
 450 gr halloumi
 2 stuks romaine sla
 2 naanbroden
 5 el Griekse yoghurt, 10% vet
 1 tl chilivlokken
 Rasp van 1 limoen
Extra keukenbenodigdheden
 Barbecue
 Barbecuespiezen

Bereidingswijze
1

Pel en snijd de ui in ringen. Voeg de gesneden ui samen met het water, de appelazijn, suiker en 1 tl zout toe aan een steelpan en laat 10 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen. Laat 1 uur rusten in de koelkast en laat daarna uitlekken.

2

Snijd de knoflookbol in de breedte doormidden, smeer in met olijfolie en wikkel in aluminiumfolie. Leg 45 min. op indirect vuur op de barbecue totdat de knoflook zacht en smeuïg is.

3

Meng de koffie, paprikapoeder, knoflookpoeder, 1 tl zout, bruine suiker en tijm in een ondiepe schaal. Snijd de halloumi in 4 gelijke, langwerpige stukken en rijg op een spies. Haal de halloumispies door de koffierub. Gril de spiezen ongeveer 5 min. op de barbecue op direct vuur.

4

Halveer de romaine sla in de lengte. Gril de naanbroden en romaine sla mee op de barbecue. Haal van de barbecue zodra er bruine grillstrepen ontstaan.

5

Maak ondertussen de yoghurtsaus. Knijp een halve bol gepofte knoflook uit boven een kom en meng met de Griekse yoghurt, chilivlokken, limoenrasp en 1 tl zout.

6

Serveer de halloumispiezen, gegrilde romaine sla, ingelegde uien, naanbroden en overgebleven gepofte knoflook op een mooie grote schaal.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rode ui
 200 ml water
 100 ml appelazijn
 1 el suiker
 3 tl zout
 1 bol knoflook
 1 el olijfolie
 4 el gemalen koffie
 2 tl gerookte paprikapoeder
 2 tl knoflookpoeder
 2 el bruine suiker
 ½ bosje tijm, fijngesneden
 450 gr halloumi
 2 stuks romaine sla
 2 naanbroden
 5 el Griekse yoghurt, 10% vet
 1 tl chilivlokken
 Rasp van 1 limoen
Extra keukenbenodigdheden
 Barbecue
 Barbecuespiezen

Instructies

Bereidingswijze
1

Pel en snijd de ui in ringen. Voeg de gesneden ui samen met het water, de appelazijn, suiker en 1 tl zout toe aan een steelpan en laat 10 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen. Laat 1 uur rusten in de koelkast en laat daarna uitlekken.

2

Snijd de knoflookbol in de breedte doormidden, smeer in met olijfolie en wikkel in aluminiumfolie. Leg 45 min. op indirect vuur op de barbecue totdat de knoflook zacht en smeuïg is.

3

Meng de koffie, paprikapoeder, knoflookpoeder, 1 tl zout, bruine suiker en tijm in een ondiepe schaal. Snijd de halloumi in 4 gelijke, langwerpige stukken en rijg op een spies. Haal de halloumispies door de koffierub. Gril de spiezen ongeveer 5 min. op de barbecue op direct vuur.

4

Halveer de romaine sla in de lengte. Gril de naanbroden en romaine sla mee op de barbecue. Haal van de barbecue zodra er bruine grillstrepen ontstaan.

5

Maak ondertussen de yoghurtsaus. Knijp een halve bol gepofte knoflook uit boven een kom en meng met de Griekse yoghurt, chilivlokken, limoenrasp en 1 tl zout.

6

Serveer de halloumispiezen, gegrilde romaine sla, ingelegde uien, naanbroden en overgebleven gepofte knoflook op een mooie grote schaal.

Halloumi met koffierub van de BBQ

Fan van halloumi? Probeer dan ook eens onze zomerse halloumi salade met vijgen.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.