Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Zomerse halloumi salade met vijgen

Halloumi salade

Salades, wie lust ze nou niet? Je kunt er oneindig veel kanten mee op en er is voor iedereen wel een lekkere combinatie te bedenken. Wij zijn er in elk geval dol op! Onze halloumi salade met radijsjes en verse vijgen moet je zeker een keer geprobeerd hebben.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 225 gr halloumi
 85 gr rucola
 3 el olijfolie
 2 el honing
 1 limoen
 160 gr verse vijgen
 150 gr radijsjes
 250 gr snoeptomaatjes
 30 gr pijnboompitjes
Keukenbenodigdheden
 Citruspers
 Koekenpan
 Grote saladeschaal

1

Doe de rucola in een grote saladeschaal. Snijd de vijgen en snoeptomaatjes in vieren en snijd de gewassen radijsjes in dunne plakjes (het groen van de radijsjes haal je er eerst af). Strooi vervolgens de gesneden vijgen, snoeptomaatjes en radijsjes over de rucola.

2

Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitjes in ongeveer 5 min. egaal goudbruin. Zorg ervoor dat de pijnboompitjes continu in beweging zijn door te schudden met de pan of te roeren met een houten lepel. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord.

3

Snijd de halloumi in gelijke plakken van ongeveer 0,5 cm. Verwarm 2 el olijfolie in een grillpan en gril de halloumi 3 min. aan beide kanten tot deze goudbruin is gekleurd. Laat de halloumi iets afkoelen.

4

Meng voor de dressing 2 el honing, 1 el olijfolie en het sap van de limoen door elkaar.

5

Strooi de afgekoelde pijnboompitjes over de rucola salade en top dit af met de plakjes halloumi. Serveer de salade met de zelfgemaakte dressing.

Ingrediënten

Ingrediënten
 225 gr halloumi
 85 gr rucola
 3 el olijfolie
 2 el honing
 1 limoen
 160 gr verse vijgen
 150 gr radijsjes
 250 gr snoeptomaatjes
 30 gr pijnboompitjes
Keukenbenodigdheden
 Citruspers
 Koekenpan
 Grote saladeschaal

Instructies

1

Doe de rucola in een grote saladeschaal. Snijd de vijgen en snoeptomaatjes in vieren en snijd de gewassen radijsjes in dunne plakjes (het groen van de radijsjes haal je er eerst af). Strooi vervolgens de gesneden vijgen, snoeptomaatjes en radijsjes over de rucola.

2

Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitjes in ongeveer 5 min. egaal goudbruin. Zorg ervoor dat de pijnboompitjes continu in beweging zijn door te schudden met de pan of te roeren met een houten lepel. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord.

3

Snijd de halloumi in gelijke plakken van ongeveer 0,5 cm. Verwarm 2 el olijfolie in een grillpan en gril de halloumi 3 min. aan beide kanten tot deze goudbruin is gekleurd. Laat de halloumi iets afkoelen.

4

Meng voor de dressing 2 el honing, 1 el olijfolie en het sap van de limoen door elkaar.

5

Strooi de afgekoelde pijnboompitjes over de rucola salade en top dit af met de plakjes halloumi. Serveer de salade met de zelfgemaakte dressing.

Halloumi salade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.