Hamburger Aziatische stijl met abrikozenchutney

hamburger

Geef eens een Oosterse twist aan het klassieke broodje hamburger met onze hamburger Aziatische stijl. De runderhamburgers worden tijdens het bakken bestreken met een abrikozen-ketjapsausje en geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte abrikozenchutney.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 el olie
 1 rode ui, fijngesnipperd
 1 rode peper, fijngehakt
 1 teentje knoflook, uitgeperst
 2 cm gember, geraspt
 10 el Hero abrikozenjam
 1 tl vissaus
 1 limoen, sap en rasp
 2 stengels bosui, in ringetjes
 5 gr koriander, fijngehakt
 Peper en zout
 1 kropje little gem sla
 ¼ mango
 2 el ketjap
 4 runderhamburgers
 4 hamburgerbroodjes
 ½ komkommer, in plakjes
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Grillpan (of BBQ)

Bereidingswijze
1

Verhit de olie in een steelpannetje en fruit hierin de rode ui 1 minuut. Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak nog 2 minuten op zacht vuur. Voeg 8 el abrikozenjam, vissaus, limoensap en -rasp, bosui en koriander toe, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

2

Maak de sla schoon en maak de blaadjes los. Schil de mango en snijd in plakjes. Meng de ketjap met de overgebleven abrikozenjam en breng op smaak met peper en zout.

3

Gril de hamburgers (in een grillpan óf op de BBQ) 3-4 minuten aan iedere kant, keer regelmatig en besmeer iedere keer bij het omdraaien de burgers met het abrikozen-ketjapmengsel.

4

Snijd de broodjes doormidden en gril kort op de snijkant van iedere helft. Beleg de broodjes met de sla, komkommer, de burger, plakjes mango en de abrikozenchutney.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 el olie
 1 rode ui, fijngesnipperd
 1 rode peper, fijngehakt
 1 teentje knoflook, uitgeperst
 2 cm gember, geraspt
 10 el Hero abrikozenjam
 1 tl vissaus
 1 limoen, sap en rasp
 2 stengels bosui, in ringetjes
 5 gr koriander, fijngehakt
 Peper en zout
 1 kropje little gem sla
 ¼ mango
 2 el ketjap
 4 runderhamburgers
 4 hamburgerbroodjes
 ½ komkommer, in plakjes
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Grillpan (of BBQ)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit de olie in een steelpannetje en fruit hierin de rode ui 1 minuut. Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak nog 2 minuten op zacht vuur. Voeg 8 el abrikozenjam, vissaus, limoensap en -rasp, bosui en koriander toe, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

2

Maak de sla schoon en maak de blaadjes los. Schil de mango en snijd in plakjes. Meng de ketjap met de overgebleven abrikozenjam en breng op smaak met peper en zout.

3

Gril de hamburgers (in een grillpan óf op de BBQ) 3-4 minuten aan iedere kant, keer regelmatig en besmeer iedere keer bij het omdraaien de burgers met het abrikozen-ketjapmengsel.

4

Snijd de broodjes doormidden en gril kort op de snijkant van iedere helft. Beleg de broodjes met de sla, komkommer, de burger, plakjes mango en de abrikozenchutney.

Hamburger Aziatische stijl met abrikozenchutney

Is onze hamburger Aziatische stijl toch niet jouw smaak? Bekijk dan het recept van onze heerlijke quinoaburger met munt en avocadospread, speciaal voor de vegetariërs. Of probeer onze bagel burger met zwarte knoflook & gegrilde courgette.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.