Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Harira (geurige Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten)

harira

Duik in de Marokkaanse keuken met onze harira; een heerlijke Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten. De verschillende specerijen maken van de harira een geurig, warm gerecht, ideaal voor dagen waarop je wel wat ‘comfort food’ kunt gebruiken.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 5 gr verse peterselie
 5 gr verse koriander
 3 verse tomaten
 1 el olijfolie
 200 gr rundvlees (zonder bot)
 ½ tl kurkuma
 1 tl gemberpoeder
 ½ tl kaneel
 ½ tl versgemalen peper
 1 el tomatenpuree
 1 l runderbouillon
 2 el bloem
 125 ml koud water
 3 el rode linzen, ongekookt
 3 el parelcouscous
 100 gr kikkererwten uit blik (+ extra ter garnering)
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Soeppan

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en snijd de peterselie en koriander fijn. Snijd de verse tomaten in blokjes en pureer met een staafmixer. Snijd het rundvlees in blokjes.

2

Verwarm olie in een soeppan en voeg hier de uien en het vlees aan toe. Bak het vlees en de uien 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, gember, kaneel, versgemalen peper, 1 el tomatenpuree en de helft van de peterselie toe. Laat 3 minuten meebakken met het vlees om de smaak vrij te laten komen.

3

Voeg de bouillon en de gepureerde tomaten toe aan de pan met vlees en uien. Meng in een bakje 2 el bloem met 125 ml koud water. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Giet de helft van het bloempapje al roerend in de soep. Voor een dikkere soep voeg je ook de rest van het bloempapje toe. Voeg de linzen toe aan de soep en laat 20 minuten koken.

4

Voeg nu de parelcouscous, kikkererwten en de helft van de koriander toe aan de soep en laat nog 10 minuten koken totdat de parelcouscous gaar is. Breng de soep naar wens op smaak met peper en zout.

5

Serveer de soep in een soepkommetje en top af met verse koriander en/of peterselie en wat kikkererwten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ui
 5 gr verse peterselie
 5 gr verse koriander
 3 verse tomaten
 1 el olijfolie
 200 gr rundvlees (zonder bot)
 ½ tl kurkuma
 1 tl gemberpoeder
 ½ tl kaneel
 ½ tl versgemalen peper
 1 el tomatenpuree
 1 l runderbouillon
 2 el bloem
 125 ml koud water
 3 el rode linzen, ongekookt
 3 el parelcouscous
 100 gr kikkererwten uit blik (+ extra ter garnering)
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Soeppan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en snijd de peterselie en koriander fijn. Snijd de verse tomaten in blokjes en pureer met een staafmixer. Snijd het rundvlees in blokjes.

2

Verwarm olie in een soeppan en voeg hier de uien en het vlees aan toe. Bak het vlees en de uien 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, gember, kaneel, versgemalen peper, 1 el tomatenpuree en de helft van de peterselie toe. Laat 3 minuten meebakken met het vlees om de smaak vrij te laten komen.

3

Voeg de bouillon en de gepureerde tomaten toe aan de pan met vlees en uien. Meng in een bakje 2 el bloem met 125 ml koud water. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Giet de helft van het bloempapje al roerend in de soep. Voor een dikkere soep voeg je ook de rest van het bloempapje toe. Voeg de linzen toe aan de soep en laat 20 minuten koken.

4

Voeg nu de parelcouscous, kikkererwten en de helft van de koriander toe aan de soep en laat nog 10 minuten koken totdat de parelcouscous gaar is. Breng de soep naar wens op smaak met peper en zout.

5

Serveer de soep in een soepkommetje en top af met verse koriander en/of peterselie en wat kikkererwten.

Harira (geurige Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten)

Zelf soep maken is het toch het allerlekkerst?! Bekijk hier meer heerlijke recepten voor soepen!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.