Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Hartige cake met halloumi en olijven

Hartige cake met halloumi

Een cake, maar dan anders! Deze cake is namelijk gevuld met hartige ingrediënten: de halloumi, olijven en zongedroogde tomaten zorgen voor een heerlijke verrassing. Ideaal als tussendoortje en bovendien snel gemaakt, de oven doet het werk voor je!

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd55 minutenTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 140 gr halloumi
 50 gr groene olijven
 50 gr zwarte olijven
 80 gr zongedroogde tomaten
 1 takje verse oregano
 225 gr zelfrijzend bakmeel
 4 eieren
 50 ml melk
 100 ml olijfolie
 1 el Provençaalse kruiden
 1 el dukkah kruiden
 1 tl zwarte sesamzaadjes
Extra keukenbenodigdheden
 Cakeblik
 Handmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een ingevet cakeblik van 25 cm met bakpapier.

2

Snijd 2/3e van de halloumi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm, de groene en zwarte olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in blokjes. Rasp de overige halloumi fijn en hak de oregano fijn.

3

Zeef het bakmeel boven een kom en mix met de eieren, melk en olijfolie. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes, blokjes halloumi, olijven, oregano en Provençaalse kruiden toe.

4

Giet het beslag in de cakevorm en top af met de geraspte halloumi, dukkah kruiden en sesamzaadjes.

5

Bak de hartige cake in 55 min. gaar onderin de oven. Laat afkoelen en serveer in plakken.

Ingrediënten

Ingrediënten
 140 gr halloumi
 50 gr groene olijven
 50 gr zwarte olijven
 80 gr zongedroogde tomaten
 1 takje verse oregano
 225 gr zelfrijzend bakmeel
 4 eieren
 50 ml melk
 100 ml olijfolie
 1 el Provençaalse kruiden
 1 el dukkah kruiden
 1 tl zwarte sesamzaadjes
Extra keukenbenodigdheden
 Cakeblik
 Handmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een ingevet cakeblik van 25 cm met bakpapier.

2

Snijd 2/3e van de halloumi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm, de groene en zwarte olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in blokjes. Rasp de overige halloumi fijn en hak de oregano fijn.

3

Zeef het bakmeel boven een kom en mix met de eieren, melk en olijfolie. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes, blokjes halloumi, olijven, oregano en Provençaalse kruiden toe.

4

Giet het beslag in de cakevorm en top af met de geraspte halloumi, dukkah kruiden en sesamzaadjes.

5

Bak de hartige cake in 55 min. gaar onderin de oven. Laat afkoelen en serveer in plakken.

Hartige cake met halloumi en olijven

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.