Hartige Cannelloni Moederdag Taart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Hartige cannelloni Moederdag taart

Moederdag: de dag waarop alle moeders extra in het zonnetje gezet worden. Er wordt druk geknutseld en gekokkereld, en ook wij doen natuurlijk graag mee! Met deze hartige cannelloni taart zorgen we voor een smakelijke verrassing voor mama.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept hartige cannelloni moederdag taart

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de passata met de tijm en basilicum en verdeel over de bodem van het bakblik.
2
Breng een pan water aan de kook. Blancheer hierin de lasagnebladen ieder ongeveer 3 min. en haal uit het water met een tang. Snijd doormidden en rol op.
3
Bak de spinazie samen met de ricotta op laag vuur in een pan. Laat afkoelen en breng op smaak met citroenrasp, peper en zout. Plaats de lasagnerolletjes rechtop op de passata.
4
Vul een spuitzak met de ricottavulling. Spuit de ricottavulling in de lasagnerolletjes. Strooi hier eventueel nog Parmezaanse kaas over. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de cannelloni taart 15 min. Garneer eventueel met verse basilicum. Tip: niet in het bezit van een spuitzak? Gebruik een hersluitbare plastic zak. Vul met het mengsel en druk naar één hoek. Knip het hoekje af en klaar is je zelfgemaakte spuitzak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via