Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Hartige tompouce met Hollandse garnalen en avocadocrème

Hartige tompouce

Wil jij eens goed uitpakken met een lekker voorgerecht? Dan is deze hartige tompouce een echte aanrader! Dit heerlijke voorgerecht bestaat uit knapperig bladerdeeg met een Hollandse garnalen vulling afgetopt met avocadocrème. Deze tompouce ziet er geweldig uit en is helemaal niet moeilijk om te maken.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Totale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 ei
 4 plakjes bladerdeeg (uit de vriezer)
 ½ groene appel
 5 takjes krulpeterselie
 200 gr Hollandse garnalen
 2 el mayonaise
 1 el ketchup
 1 avocado, zonder pit en schil
 75 gr crème fraîche
 Sap van ½ limoen
 Peper en zout
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C en klop één ei. Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de plakken bladerdeeg en bestrijk deze met het geklopte ei. Bak de plakjes bladerdeeg in 15 à 20 minuten goudbruin.

2

Snijd de appel in kleine blokjes en hak de peterselie fijn. Zet wat peterselie en garnaaltjes apart voor de garnering aan het einde. Meng de appelblokjes met mayonaise, fijngehakte peterselie, ketchup en Hollandse garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Pureer de avocado met de crème fraîche en breng het mengsel op smaak met limoensap, peper en zout. Schep de crème in een spuitzak en zet apart in de koelkast.

4

Laat de bladerdeeg plakken afkoelen en beleg 4 plakken met het mengsel met de Hollandse garnalen. Leg hier vervolgens een plak bladerdeeg bovenop en dresseer de tompouce met avocadocrème.

5

Garneer met garnaaltjes en peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 ei
 4 plakjes bladerdeeg (uit de vriezer)
 ½ groene appel
 5 takjes krulpeterselie
 200 gr Hollandse garnalen
 2 el mayonaise
 1 el ketchup
 1 avocado, zonder pit en schil
 75 gr crème fraîche
 Sap van ½ limoen
 Peper en zout
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C en klop één ei. Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de plakken bladerdeeg en bestrijk deze met het geklopte ei. Bak de plakjes bladerdeeg in 15 à 20 minuten goudbruin.

2

Snijd de appel in kleine blokjes en hak de peterselie fijn. Zet wat peterselie en garnaaltjes apart voor de garnering aan het einde. Meng de appelblokjes met mayonaise, fijngehakte peterselie, ketchup en Hollandse garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Pureer de avocado met de crème fraîche en breng het mengsel op smaak met limoensap, peper en zout. Schep de crème in een spuitzak en zet apart in de koelkast.

4

Laat de bladerdeeg plakken afkoelen en beleg 4 plakken met het mengsel met de Hollandse garnalen. Leg hier vervolgens een plak bladerdeeg bovenop en dresseer de tompouce met avocadocrème.

5

Garneer met garnaaltjes en peterselie.

Hartige tompouce met Hollandse garnalen en avocadocrème

Hou je van garnalen? Wellicht is dit recept voor rijstnoedels met garnalen, taugé en pinda’s wat voor jou!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.