Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Hartige wentelteefjes met pesto

Hartige wentelteefjes met pesto

Waarschijnlijk ben je al bekend met de zoete variant van wentelteefjes, maar heb je al een keer hartige wentelteefjes geprobeerd? In dit recept gebruiken we pesto en Italiaanse kruiden als hartige smaakmakers.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenTotale Tijd20 minuten

 8 sneetjes meergranen brood
 250 ml volle melk
 2 eieren
 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
 100 gr zuivelspread
 45 gr pestospread
 4 el roomboter
 Peper en zout
Benodigdheden
 Koekenpan
 Platte schaal

1

Besmeer 4 sneetjes brood met pesto en 4 sneetjes brood met zuivelspread. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

2

Leg de sneetjes met pesto, met de besmeerde zijde op de sneetjes met zuivelspread.

3

Klop de eieren los met de melk en de Italiaanse kruiden en giet in een platte schaal.

4

Leg het brood nu 1 voor 1 in het melkmengsel en draai halverwege om, zodat het brood het melkmengsel kan opnemen.

5

Verhit 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en bak 1 wentelteefje per keer in 2-3 minuten per kant goudbruin.

Ingrediënten

 8 sneetjes meergranen brood
 250 ml volle melk
 2 eieren
 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
 100 gr zuivelspread
 45 gr pestospread
 4 el roomboter
 Peper en zout
Benodigdheden
 Koekenpan
 Platte schaal

Instructies

1

Besmeer 4 sneetjes brood met pesto en 4 sneetjes brood met zuivelspread. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

2

Leg de sneetjes met pesto, met de besmeerde zijde op de sneetjes met zuivelspread.

3

Klop de eieren los met de melk en de Italiaanse kruiden en giet in een platte schaal.

4

Leg het brood nu 1 voor 1 in het melkmengsel en draai halverwege om, zodat het brood het melkmengsel kan opnemen.

5

Verhit 1 eetlepel roomboter in een koekenpan en bak 1 wentelteefje per keer in 2-3 minuten per kant goudbruin.

Hartige wentelteefjes met pesto

Heb je liever zoete wentelteefjes? Bekijk hier het recept van wentelteefjes met perzikenjam en amandelen.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.