Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Hete bliksem met entrecote en rode wijnsaus

hete bliksem

Hete bliksem is een typisch oud Hollandse stamppot met appel. We maken deze stamppot van vroeger helemaal van nu door de toevoeging van entrecote en rode wijnsaus en in plaats van appel gebruiken we appelmoes met stukjes.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd35 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 2 witte uien
 1 teentje knoflook
 2 sjalotten
 2 el boter
 1 laurierblaadje
 2 takjes verse tijm
 190 ml vleesfond
 200 ml volle rode wijn
 400 gr geschilde kruimige aardappelen
 2 entrecotes
 1 pot Servero 100% Appelmoes met stukjes
 1 scheutje melk
 75 gr roomboter

Bereidingswijze crudité
1

Snipper de witte ui, knoflook en de sjalotten fijn. Fruit in een sauspannetje de knoflook en sjalotten aan in 1 el boter. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en bak deze mee. Voeg de vleesfond en rode wijn toe. Laat dit ongeveer 20 minuten inkoken tot de helft nog over is.

2

Kook de aardappels en de witte uien in een pan in 15 minuten gaar. Dep de entrecote droog en kruid met peper en zout. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 el roomboter en laat de entrecote in 2 minuten rondt om dicht schroeien. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.

3

Stamp de aardappelen en de witte uien. Verwarm de melk met 285 gr appelmoes eventjes en voeg toe aan de stamppot, meng de stamppot goed door. Haal de ingekookte saus van het vuur en mix met een garde blokje voor blokje 75 gr ijskoude boter door de saus tot de gewenste dikte.

4

Schep de hete bliksem in een schaal en verdeel de overgebleven appelmoes met stukjes eroverheen. Snijd de entrecote in plakjes en leg op hete bliksem. Schenk de rode wijnsaus over het vlees.

Tip! Hou je van veel saus? Verdubbel dan hoeveelheden voor de rode wijn, het vleesfond en de boter.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 witte uien
 1 teentje knoflook
 2 sjalotten
 2 el boter
 1 laurierblaadje
 2 takjes verse tijm
 190 ml vleesfond
 200 ml volle rode wijn
 400 gr geschilde kruimige aardappelen
 2 entrecotes
 1 pot Servero 100% Appelmoes met stukjes
 1 scheutje melk
 75 gr roomboter

Instructies

Bereidingswijze crudité
1

Snipper de witte ui, knoflook en de sjalotten fijn. Fruit in een sauspannetje de knoflook en sjalotten aan in 1 el boter. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en bak deze mee. Voeg de vleesfond en rode wijn toe. Laat dit ongeveer 20 minuten inkoken tot de helft nog over is.

2

Kook de aardappels en de witte uien in een pan in 15 minuten gaar. Dep de entrecote droog en kruid met peper en zout. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 el roomboter en laat de entrecote in 2 minuten rondt om dicht schroeien. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.

3

Stamp de aardappelen en de witte uien. Verwarm de melk met 285 gr appelmoes eventjes en voeg toe aan de stamppot, meng de stamppot goed door. Haal de ingekookte saus van het vuur en mix met een garde blokje voor blokje 75 gr ijskoude boter door de saus tot de gewenste dikte.

4

Schep de hete bliksem in een schaal en verdeel de overgebleven appelmoes met stukjes eroverheen. Snijd de entrecote in plakjes en leg op hete bliksem. Schenk de rode wijnsaus over het vlees.

Tip! Hou je van veel saus? Verdubbel dan hoeveelheden voor de rode wijn, het vleesfond en de boter.

Hete bliksem met entrecote en rode wijnsaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.