Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Hete bliksem van peer en appel

Hete bliksem van peer en appel

Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 750 gr kruimige aardappels
 2 peren
 2 grote appels
 1 ui
 1 kaneelstokje
 1 steranijs
 100 gr spekreepjes
 50 gr roomboter
 50 ml volle melk
 Peper en zout
 1 el olijfolie
 4 kipburgers

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen, peren en appels en snijd in blokjes. Snipper de ui.

2

Doe de aardappelen, ui, kaneel, steranijs, peren en appels in een ruime pan en voeg water toe tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat 15-20 min zachtjes koken.

3

Bak ondertussen de spekreepjes op laag vuur zonder olie en laat uitlekken.

4

Giet alles af, haal de steranijs en kaneel uit de pan, voeg roomboter en melk toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Roer de spekreepjes door de hete bliksem.

5

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipburger op matige temperatuur in ca 5 min bruin, keer regelmatig.

Ingrediënten

Ingrediënten
 750 gr kruimige aardappels
 2 peren
 2 grote appels
 1 ui
 1 kaneelstokje
 1 steranijs
 100 gr spekreepjes
 50 gr roomboter
 50 ml volle melk
 Peper en zout
 1 el olijfolie
 4 kipburgers

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen, peren en appels en snijd in blokjes. Snipper de ui.

2

Doe de aardappelen, ui, kaneel, steranijs, peren en appels in een ruime pan en voeg water toe tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat 15-20 min zachtjes koken.

3

Bak ondertussen de spekreepjes op laag vuur zonder olie en laat uitlekken.

4

Giet alles af, haal de steranijs en kaneel uit de pan, voeg roomboter en melk toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Roer de spekreepjes door de hete bliksem.

5

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipburger op matige temperatuur in ca 5 min bruin, keer regelmatig.

Hete bliksem van peer en appel

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.