Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden.
Schil de aardappelen, peren en appels en snijd in blokjes. Snipper de ui.
Doe de aardappelen, ui, kaneel, steranijs, peren en appels in een ruime pan en voeg water toe tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat 15-20 min zachtjes koken.
Bak ondertussen de spekreepjes op laag vuur zonder olie en laat uitlekken.
Giet alles af, haal de steranijs en kaneel uit de pan, voeg roomboter en melk toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Roer de spekreepjes door de hete bliksem.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipburger op matige temperatuur in ca 5 min bruin, keer regelmatig.
Ingrediënten
Instructies
Schil de aardappelen, peren en appels en snijd in blokjes. Snipper de ui.
Doe de aardappelen, ui, kaneel, steranijs, peren en appels in een ruime pan en voeg water toe tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat 15-20 min zachtjes koken.
Bak ondertussen de spekreepjes op laag vuur zonder olie en laat uitlekken.
Giet alles af, haal de steranijs en kaneel uit de pan, voeg roomboter en melk toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Roer de spekreepjes door de hete bliksem.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipburger op matige temperatuur in ca 5 min bruin, keer regelmatig.
Laat een reactie achter