Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Italiaanse rucolasoep met verse tortelloni

Italiaanse rucolasoep met verse tortelloni

Rucola, je kent het vast wel. Deze peperige slasoort wordt veel gebruikt in salades en ter garnering bij tal van andere gerechten. Maar wist je dat rucola ook heerlijk is in een soep? Wij bewijzen het graag met deze heerlijke gevulde Italiaanse rucolasoep.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 Olijfolie
 400 gr Roerbakgroente Italiaans
 1 kruimige aardappel, geschild en in blokjes
 800 ml water
 2 groentebouillonblokjes
 250 ml slagroom
 170 gr rucola
 Zwarte peper en zout
 250 gr tortelloni verdi ricotta e spinaci
 150 gr cherrytomaten, in partjes
 50 gr pijnboompitjes, geroosterd
 75 gr geraspte kaas voor pasta
Keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Koekenpan
 Kookpan

Bereidingswijze
1

Verhit 2 el olijfolie in een diepe pan en bak hierin de roerbakgroente 5 minuten. Voeg de aardappelblokjes, water en bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen.

2

Voeg de slagroom en de rucola toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.

3

Breng in een andere pan ruim water aan de kook en kook hierin de tortelloni in 6 minuten beetgaar.

4

Serveer de soep met de tortelloni en garneer met de tomatenpartjes, pijnboompitten en geraspte kaas.

Druppel vlak voor het serveren wat extra vierge olijfolie in de soep en geef er stevig bruin brood met roomboter bij!

Ingrediënten

Ingrediënten
 Olijfolie
 400 gr Roerbakgroente Italiaans
 1 kruimige aardappel, geschild en in blokjes
 800 ml water
 2 groentebouillonblokjes
 250 ml slagroom
 170 gr rucola
 Zwarte peper en zout
 250 gr tortelloni verdi ricotta e spinaci
 150 gr cherrytomaten, in partjes
 50 gr pijnboompitjes, geroosterd
 75 gr geraspte kaas voor pasta
Keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Koekenpan
 Kookpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit 2 el olijfolie in een diepe pan en bak hierin de roerbakgroente 5 minuten. Voeg de aardappelblokjes, water en bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen.

2

Voeg de slagroom en de rucola toe en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.

3

Breng in een andere pan ruim water aan de kook en kook hierin de tortelloni in 6 minuten beetgaar.

4

Serveer de soep met de tortelloni en garneer met de tomatenpartjes, pijnboompitten en geraspte kaas.

Druppel vlak voor het serveren wat extra vierge olijfolie in de soep en geef er stevig bruin brood met roomboter bij!

Italiaanse rucolasoep met verse tortelloni

Een warme soep op koude winterdagen, heerlijk! Maar soepen kunnen wat ons betreft het hele jaar door hoor. Kijk hier voor meer lekkere soepen!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.