Italiaanse snert met roggebrood & spek

snert

Snert is één van Nederlands meest favoriete wintergerechten. Een flinke kom na een stevige boswandeling, een fiks sneeuwballengevecht of misschien wel na de nieuwsjaarduik; snert zorgt ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Een klassieker in een nieuw jasje: geef ‘m een Italiaanse draai door het toevoegen van een Italiaanse kruidenmix. 

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten snelle Italiaanse snert
 2 sjalotten, gesnipperd
 ¼ knolselderij, in blokjes
 1 prei, in halve ringen
 1 winterpeen, in blokjes
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 10 gr Italiaanse kruidenmix, fijngehakt
 2 el olie
 1 l water
 2 groentebouillonblokjes
 2 blikken doperwtjes extra fijn à 400 gram
 4 runderbraadworsten
 100 gr magere spekblokjes
 Peper en zout
 100 gr Fries roggebrood
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Fruit de sjalot, knolselderij, prei, peen, knoflook en Italiaanse kruiden in 2 eetlepels olie.

2

Voeg water en bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten toe en kook nog 10 minuten.

3

Bak intussen de braadworsten in 13 minuten gaar op middelhoog vuur. Bak in een andere koekenpan de spekblokjes uit tot ze krokant zijn.

4

Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.

5

Snijd de braadworst in plakjes. Serveer de soep met roggebrood, spekblokjes en plakjes worst.

Ingrediënten

Ingrediënten snelle Italiaanse snert
 2 sjalotten, gesnipperd
 ¼ knolselderij, in blokjes
 1 prei, in halve ringen
 1 winterpeen, in blokjes
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 10 gr Italiaanse kruidenmix, fijngehakt
 2 el olie
 1 l water
 2 groentebouillonblokjes
 2 blikken doperwtjes extra fijn à 400 gram
 4 runderbraadworsten
 100 gr magere spekblokjes
 Peper en zout
 100 gr Fries roggebrood
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Fruit de sjalot, knolselderij, prei, peen, knoflook en Italiaanse kruiden in 2 eetlepels olie.

2

Voeg water en bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten toe en kook nog 10 minuten.

3

Bak intussen de braadworsten in 13 minuten gaar op middelhoog vuur. Bak in een andere koekenpan de spekblokjes uit tot ze krokant zijn.

4

Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.

5

Snijd de braadworst in plakjes. Serveer de soep met roggebrood, spekblokjes en plakjes worst.

Italiaanse snert met roggebrood & spek

Snert is het ultieme winterrecept. Deze stevige Nederlandse erwtensoep van spliterwten krijgen in dit recept een Italiaans tintje door o.a. Italiaanse kruiden te gebruiken. Ultiem comfort food om bij op te warmen. Dit recept is een heerlijke variatie op de klassieker. Uiteraard voorzien van stevig roggebrood en het ziltige ontbijtspek. Voor wie ga jij deze winterse soep maken? 

Tip! Maak de Italiaanse erwtensoep vegetarisch door de worst en spekjes te vervangen door vegetarische varianten van beiden.

Wij zijn gek op soep, je hebt oneindig veel heerlijke variaties! Bekijk hier onze andere lekkere soepen!

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.