Snert Met Roggebrood Spek
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hollandse snert met roggebrood & spek

Snert is één van Nederlands meest favoriete wintergerechten. Een flinke kom na een stevige boswandeling, een fiks sneeuwballengevecht of misschien wel na de nieuwsjaarduik; oud-Hollandse snert zorgt ervoor dat je weer heerlijk warm wordt. Een klassieker in een nieuw jasje: geef ‘m een twist door het toevoegen van een Italiaanse kruidenmix.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept hollandse snert met roggebrood & spek

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Fruit de sjalot, knolselderij, prei, peen, knoflook en Italiaanse kruiden in 2 eetlepels olie.
2
Voeg water en bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten toe en kook nog 10 minuten.
3
Bak intussen de braadworsten in 13 minuten gaar op middelhoog vuur. Bak in een andere koekenpan de spekblokjes uit tot ze krokant zijn.
4
Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.
5
Snijd de braadworst in plakjes. Serveer de soep met roggebrood, spekblokjes en plakjes worst.

Snert is het ultieme winterrecept. Deze stevige Nederlandse erwtensoep krijgt in dit recept een kleine twist door o.a. Italiaanse kruiden te gebruiken. Ultiem comfort food om bij op te warmen. Dit recept is een heerlijke variatie op de klassieker. Uiteraard voorzien van stevig roggebrood en het ziltige ontbijtspek. Voor wie ga jij deze winterse soep maken?

Tip! Maak de erwtensoep vegetarisch door de worst en spekjes te vervangen door vegetarische varianten van beiden.

Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

In de bereiding van erwtensoep en snert zit weinig verschil, beide wordt gemaakt van spliterwten, groenten en rookworst. Voor snert gebruik je ook nog eens varkensvlees, spek en botten. Snert heet officieel pas snert als de soep 1 dag heeft gestaan, de gelatine die in het bot zit maakt de soep dikker. In de ogen van vele mensen dus ook lekkerder.

Welk vlees past het best in snert?

Het beste kun je varkensvlees gebruiken om snert te maken, maar denk bijvoorbeeld ook aan varkenspootjes, krabbetjes, speklap, karbonade of natuurlijk rookworst. Laat het nog een dag staan, dan pas mag je het snert noemen.

Hoe maak je snert dikker?

Als je snert te dun is kun je maïzena toevoegen om het dikker te maken. Zorg er wel voor dat je het kookt anders werkt deze methode niet. Mocht het te dik zijn, dan kun je er een klein beetje gekookt water aan toevoegen en blijven roeren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via