Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Italian tortilla met cherrytomaatjes en pesto

Italian tortilla met cherrytomaatjes en pesto

Bekend van de TikTok trend: de supersnelle tortilla. Vullen, vouwen en smullen maar! Voor deze variant maken we een tortilla gevuld met Italiaanse ingrediënten, maar dan helemaal vegan. Zo gemaakt en bijzonder smaakvol.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minuten

Ingrediënten
 30 ml Blue Band 100% plantaardige variatie op kookroom
 ½ el vegan pesto
 3 el Violife vegan alternatief voor geraspte Mozzarella
 2 tl pijnboompitten
 6 cherrytomaatjes
 2 tl Italiaanse kruiden
 2 wortel tortilla’s
 2 handjes rucola

Bereidingswijze
1

Meng de kookroom, pesto en 1/3e van de vegan kaas in kom en zet apart. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot deze goudbruin kleuren.

2

Snijd de cherrytomaatjes in dunne plakjes en bestrooi met Italiaanse kruiden.

3

Leg een tortilla op het werkblad en snijd vanaf de onderkant in tot het midden. Verdeel de tortilla denkbeeldig in 4 kwarten. Bestrijk het kwart rechtsonder met 1 el pesto-kaussaus. Beleg het kwart rechts boven met rucola en bestrooi met 1 tl pijnboompitten. Bestrooi het kwart linksboven met 1 el geraspte mozzarella en het laatste kwart linksonder met cherrytomaatjes.

4

Vouw nu het kwart rechtsonder over het kwart rechtsboven. Vouw dat weer over het kwart linksboven en vouw dat geheel tot slot over het kwart linksonder. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

5

Bak de tortilla’s in een koekenpan goudbruin in 2 min. per kant.

Ingrediënten

Ingrediënten
 30 ml Blue Band 100% plantaardige variatie op kookroom
 ½ el vegan pesto
 3 el Violife vegan alternatief voor geraspte Mozzarella
 2 tl pijnboompitten
 6 cherrytomaatjes
 2 tl Italiaanse kruiden
 2 wortel tortilla’s
 2 handjes rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng de kookroom, pesto en 1/3e van de vegan kaas in kom en zet apart. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot deze goudbruin kleuren.

2

Snijd de cherrytomaatjes in dunne plakjes en bestrooi met Italiaanse kruiden.

3

Leg een tortilla op het werkblad en snijd vanaf de onderkant in tot het midden. Verdeel de tortilla denkbeeldig in 4 kwarten. Bestrijk het kwart rechtsonder met 1 el pesto-kaussaus. Beleg het kwart rechts boven met rucola en bestrooi met 1 tl pijnboompitten. Bestrooi het kwart linksboven met 1 el geraspte mozzarella en het laatste kwart linksonder met cherrytomaatjes.

4

Vouw nu het kwart rechtsonder over het kwart rechtsboven. Vouw dat weer over het kwart linksboven en vouw dat geheel tot slot over het kwart linksonder. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

5

Bak de tortilla’s in een koekenpan goudbruin in 2 min. per kant.

Italian tortilla vegan kaas en cherrytomaatjes

Probeer ook eens een zoete tortilla! Bekijk onze zoete tortilla met fruit, speculoos en chocolade.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.