De kaasplank is nu echt een dessert om zelf samen te stellen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de kaasjes van mild naar pittig gegeten worden. Zo heeft geitenkaas een frisse smaak en is deze kaas perfect om je kaasplank mee te starten. Als afsluiter kiezen wij voor een kaas met een krachtige smaak, een blauwaderkaas. Alles gecombineerd met diverse fruitsoorten, noten en brood.
Haal de kazen 30 tot 60 minuten van tevoren uit de koelkast.
Snijd de kazen elk in 4 gelijke stukken. Snijd de peer en vijg in partjes en schep met een meloenboor bolletjes uit de appel. Snijd het notenbrood in stukken en het vijgenbrood in plakjes.
Leg de kazen van mild naar pittig op het plankje, waarbij de mildste kaas links ligt en de pittigste kaas rechts. Je begint met de geitenkaas, gevolgd door Le Marcaire, Chaumes, Morbier en als laatste Bleu d'Arvergne.
Verdeel de broodsoorten, appel, vijg en peer over 4 stenen serveerplankjes. Garneer met de walnoten mix, een takje rode besjes en een dessertlepel met appelstroop.
Ingrediënten
Instructies
Haal de kazen 30 tot 60 minuten van tevoren uit de koelkast.
Snijd de kazen elk in 4 gelijke stukken. Snijd de peer en vijg in partjes en schep met een meloenboor bolletjes uit de appel. Snijd het notenbrood in stukken en het vijgenbrood in plakjes.
Leg de kazen van mild naar pittig op het plankje, waarbij de mildste kaas links ligt en de pittigste kaas rechts. Je begint met de geitenkaas, gevolgd door Le Marcaire, Chaumes, Morbier en als laatste Bleu d'Arvergne.
Verdeel de broodsoorten, appel, vijg en peer over 4 stenen serveerplankjes. Garneer met de walnoten mix, een takje rode besjes en een dessertlepel met appelstroop.
Tip van Mr. & Mrs. Napkin! Maak het geheel af door met een krijtstift de namen van de kazen op de serveerplank te schrijven.
Laat een reactie achter