Kabeljauw In Pistachekorst Met Doperwten Mangosalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kabeljauw in pistachekorst met doperwten-mangosalade

Kabeljauw vind je tegenwoordig echt niet alleen maar in het ‘lekkerbekje’ van de visboer. Varieer met deze bekende vissoort, door deze te combineren met een kleurrijke doperwtensalade met een snelle, zelfgemaakte mangochutney. Door de kabeljauw te bestrooien met fijngehakte pistachenootjes en panko krijgt deze een lekkere crunchy topping.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kabeljauw in pistachekorst met doperwten-mangosalade

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180℃. Snipper het sjalotje. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd samen met de knoflook fijn.
2
Verhit de helft van de olie in een steelpan met dikke bodem, Voeg het sjalotje, de rode peper en de knoflook toe en bak kort aan. Voeg de bevroren mangoblokjes toe met het water. Voeg vervolgens het komijnzaad toe. Breng het geheel aan de kook en laat gedurende 10-15 minuten pruttelen. De chutney is klaar als de mango goed zacht is en het vocht grotendeels is verdampt. Prak de chutney zodat de mangoblokjes kleiner zijn. Breng naar wens op smaak met zout en/of honing.
3
Hak de pistachenootjes fijn en meng met de panko. Leg de kabeljauwhaasjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met olijfolie. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout en bestrooi de bovenkant van de vis met de pistache-pankomix. Zet de vis 8 - 10 minuten in de oven.
4
Giet de doperwtjes af. Snijd de verse mango in mooie plakjes en snijd de koriander fijn. Meng de slamelange met de doperwten, mango, koriander en twee eetlepels chutney tot een kleurrijke salade. Verdeel de salade over twee borden en leg de vis erbovenop. Serveer het gerecht met een schaaltje chutney en de verse koriander.

Liever een ander recept met kabeljauw? Bekijk dan zeker eens onze Provençaalse bouillabaisse met kabeljauw, een heerlijke goedgevulde vissoep!

Hoe lang bak je kabeljauw?

De baktijd voor kabeljauw kan variëren afhankelijk van de dikte van de vis en de temperatuur waarop je hem bakt. Dunne kabeljauwfilets (1 cm dik) bak je ongeveer 3-4 minuten per kant op middelhoog vuur. Voor kabeljauwfilets van gemiddelde dikte (2-3 cm dik) houd je 5-6 minuten per kant aan. Dikkere kabeljauwfilets (meer dan 3 cm dik) bak je ongeveer 8-10 minuten per kant.

Hoe lang moet kabeljauw in de oven?

Wanneer je ervoor kiest om de kabeljauw te bakken in de oven, is de baktijd ook afhankelijk van de dikte van de kabeljauwfilets. Bak dunne kabeljauwfilets (ongeveer 1 cm dik) gedurende ongeveer 10-12 minuten. Voor kabeljauwfilets van gemiddelde dikte (2-3 cm dik) kun je rekenen op ongeveer 15-20 minuten baktijd. Dikkere kabeljauwfilets (meer dan 3 cm dik) kunnen 25 minuten of langer nodig hebben.

Is kabeljauw gezond?

Kabeljauw wordt vaak beschouwd als een gezonde vossoort. Het bevat namelijk verschillende voedingsstoffen die gunstig zijn voor je gezondheid. Denk aan veel eiwitten, omega-3 vetzuren, vitaminen als vitamine D en B6, maar ook mineralen als jodium en het heeft een laag vetgehalte.

Welke groenten eet je bij kabeljauw?

Er zijn talloze groenten die goed samengaan met kabeljauw en die je kunt combineren om een smakelijke en voedzame maaltijd te creëren. Doperwten zijn erg lekker bij kabeljauw, maar ook courgette, spinazie, broccoli en asperges doen het goed in combinatie met deze vissoort.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Vis
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via