Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Kabeljauwhaas met bietenhummus en kruidensalade

Kabeljauwhaas

Een botermalse witvis, knapperige krokante aardappelen en een kruidensalade, wat moeten we daar nog aan toevoegen? Bietenhummus! Door de rode bietjes krijgt de hummus een mooie roze kleur.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten krokante aardappelen
 800 gr kruimige aardappelen
 4 el olijfolie
 0,50 tl zout
 0,25 tl zwarte peper
 50 gr roomboter
Ingrediënten bietenhummus
 300 gr kikkererwten
 300 gr rode bieten, gekookt
 4 el tahin
 2 el zonnebloemolie
 Sap van 1 limoen
 Zout en peper
Ingrediënten kruidensalade
 4 takjes basilicum
 4 takjes munt
 4 takjes peterselie
 4 takjes dille
 40 gr veldsla
 Handjevol tuinkers
 1 tl extra vergine olijfolie
 1 tl limoensap
 Zout
 1 el balsamico crème
Ingrediënten kabeljauw
 30 gr roomboter
 4 kabeljauwhaasjes
 Zout en peper
Keukenbenodigdheden
 Ovenschaal
 Pureestamper
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen indien nodig, maar schil ze niet. Laat de kleine aardappelen heel, de grotere kun je halveren of in drieën snijden. Kook de aardappelen in ruim water gedurende 15 min. Giet de aardappelen af en laat droog stomen.

2

Plaats de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, zout en peper en verdeel de boter in stukken op de aardappels. Rooster in de oven voor 30 min. Haal de aardappelen uit de oven en druk ze lichtjes plat met een pureestamper. Besprenkel met nog 2 el olijfolie en rooster de aardappelen nog 15 min in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

3

Maak ondertussen de bietenhummus. Spoel de kikkererwten af. Snijd de bietjes in kleinere stukjes. Maal in een keukenmachine of met de staafmixer de kikkererwten, bieten, tahin, olie, limoensap, zout en peper fijn tot een gladde hummus.

4

Pluk voor de kruidensalade de blaadjes van de kruidentakjes. Meng deze met de veldsla en tuinkers. Maak de salade aan met de olijfolie, limoensap en een snuf zout.

5

Laat de roomboter smelten in een goede anti-aanbakpan. Dep de kabeljauwhaas droog en breng op smaak met zout en peper. Bak de kabeljauw aan beide kanten in circa 4 min gaar.

6

Serveer de gebakken vis bovenop de bietenhummus, samen met de aardappelen en salade. Leg de salade op het bord en besprenkel met de balsamico crème.

7

Geen fan van bieten? Gebruik dan andere gekookte wintergroenten, zoals pompoen of wortel.

Ingrediënten

Ingrediënten krokante aardappelen
 800 gr kruimige aardappelen
 4 el olijfolie
 0,50 tl zout
 0,25 tl zwarte peper
 50 gr roomboter
Ingrediënten bietenhummus
 300 gr kikkererwten
 300 gr rode bieten, gekookt
 4 el tahin
 2 el zonnebloemolie
 Sap van 1 limoen
 Zout en peper
Ingrediënten kruidensalade
 4 takjes basilicum
 4 takjes munt
 4 takjes peterselie
 4 takjes dille
 40 gr veldsla
 Handjevol tuinkers
 1 tl extra vergine olijfolie
 1 tl limoensap
 Zout
 1 el balsamico crème
Ingrediënten kabeljauw
 30 gr roomboter
 4 kabeljauwhaasjes
 Zout en peper
Keukenbenodigdheden
 Ovenschaal
 Pureestamper
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen indien nodig, maar schil ze niet. Laat de kleine aardappelen heel, de grotere kun je halveren of in drieën snijden. Kook de aardappelen in ruim water gedurende 15 min. Giet de aardappelen af en laat droog stomen.

2

Plaats de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie, zout en peper en verdeel de boter in stukken op de aardappels. Rooster in de oven voor 30 min. Haal de aardappelen uit de oven en druk ze lichtjes plat met een pureestamper. Besprenkel met nog 2 el olijfolie en rooster de aardappelen nog 15 min in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

3

Maak ondertussen de bietenhummus. Spoel de kikkererwten af. Snijd de bietjes in kleinere stukjes. Maal in een keukenmachine of met de staafmixer de kikkererwten, bieten, tahin, olie, limoensap, zout en peper fijn tot een gladde hummus.

4

Pluk voor de kruidensalade de blaadjes van de kruidentakjes. Meng deze met de veldsla en tuinkers. Maak de salade aan met de olijfolie, limoensap en een snuf zout.

5

Laat de roomboter smelten in een goede anti-aanbakpan. Dep de kabeljauwhaas droog en breng op smaak met zout en peper. Bak de kabeljauw aan beide kanten in circa 4 min gaar.

6

Serveer de gebakken vis bovenop de bietenhummus, samen met de aardappelen en salade. Leg de salade op het bord en besprenkel met de balsamico crème.

7

Geen fan van bieten? Gebruik dan andere gekookte wintergroenten, zoals pompoen of wortel.

Kabeljauwhaas met bietenhummus en kruidensalade

Ben jij op zoek naar nog meer heerlijke visrecepten? Check ze hier. Probeer eens ons vispannetje met bladerdeeg, een echte aanrader!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.